G-CV0ZL47F6D
USD32,47
EURO34,67
GBP40,56
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.394,91
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “Anadolu’ya da örnek olma gibi bir misyonu ortaya koyduk”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “Anadolu’ya da örnek olma gibi bir misyonu ortaya koyduk” / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacıbektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine katılmak için geldiği Hacıbektaş’taki ikinci gününü de ziyaretlerle geçirdi.

İmamoğlu, ilk ziyaretini Hacı Bektaş’ı Anma Etkinliklerini 1964’ten 1980’lere kadar gerçekleştiren Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Genel Merkezinde yaptı. Dernekteki konuşmasında yaklaşık 400 belediyeye destekler sunduklarını bilgisini veren İmamoğlu, Hacıbektaş'a hizmeti bütün ülkeye yapılan bir hizmet olarak gördüğünü söyledi.

İmamoğlu, “Bu bizim sorumluluğumuz. Hatta ihmal edilmiş bir şeyi döndürme yani bir hayata geçirme projesi kabul edin. Kamu olarak ihmalimiz. Dolayısıyla biz de bir devlet kurumuyuz. Onu yapıyoruz. Bu yönüyle ben hani kendimi gelirken buraya hizmet etmiş de onunla övünen değil, sorumluluğumu yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak geliyorum.” ifadelerini kullandı.

Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Genel Merkez’indeki ziyaretin ardından İmamoğlu’nun bir sonraki durağı yaklaşık 300 metre mesafede bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı oldu. Hacı Bektaş-ı Veli’nin dergahına geçen İmamoğlu, Hünkar’ın huzuruna çıkarak dua etti. Dergahın çeşmesinden su içen İmamoğlu, ziyaretinde Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nın arka bahçesinde bulunan ve dergaha ulaşmadan söndürülen yangın alanını da inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İmamoğlu, Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’ndaki ziyaretinin ardından, İBB iştiraki KİPTAŞ’ın üstlendiği Mihmandar projesinin şantiyesine hareket etti.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt tarafından gelinen süreçle ilgili bilgi alan İmamoğlu, örnek daireyi gezdi. İki günlük ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına değerlendirme yapan İmamoğlu, Hacıbektaş’ın manevi atmosferiyle çok kıymetli olduğunu söyledi.

“Devletimizin bütün kurumlarını da göreve çağırıyorum”

İmamoğlu, İBB’nin 400’ün üzerinde belediyeye desteklerde bulunduğunu bir kez daha anımsatarak, “Burasını bir belediye gibi görmedik. Burası hem maneviyatıyla, inanç merkezi olmasıyla hem de dediğim gibi Hacı Bektaş-ı Veli'nin ismiyle anılarak burada neredeyse milyona yakın insanın ziyaret ettiği bir yer olmasıyla özenli adımlar attık. İlçe belediye başkanımızla oturduk, tartıştık, konuştuk. Temel ihtiyaçlarını; çevreye dair, altyapıya dair; özellikle yol, kaldırım, meydan,  peyzaj,  gibi hususlarına hızlıca dokunduk. Güzel bir iş birliği yürüttük ve gerçekten Hacıbektaş 2020’denen bugüne çok özel bir yere evirildi. Ben bu konuda devletimizin bütün kurumlarını göreve çağırıyorum. Bu ve buna benzer noktaları hassasiyetle değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Anadolu'ya da örnek olma gibi bir misyonu ortaya koyduk”

İmamoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Tabii bununla yetinmedik. Bir de böyle bir projeyi geçen yıl ziyaretimde arkadaşlarımla paylaştım. Çünkü bu tür noktalarda barınma alanları, ziyaret eden insanların ilgisini besleyecek bir mekanizmayla  nasıl bir proje geliştiriliri kafamda yorarken biz böyle bir işe KİPTAŞ ki bu konuda çok marifetli bir kurumumuz.  Anadolu'ya da örnek olma gibi bir misyonu ortaya koyduk ki şu an başka illerde de proje hazırlıkları olan bir kurumumuz KİPTAŞ. Burada da çok özenli bir çalışmayla hem Hacıbektaş'ın mimari dokusuna, bundan sonraki yapılaşmasına nasıl katkılar sunabiliriz diye bir düşünce ortaya koydum. Arkadaşlarım çalıştılar. Burada yine belediyenin ihaleyle satışa çıktığı bir araziyi ihalede alarak  bir proje geliştirdik. Bugün projenin artık sonuna doğru yaklaşıyoruz.”

“Arzu etmediğimiz sonuçları aldık, eksiklerimiz var, hatalarımız oldu”

Ziyaretini İlicek Köyü’nde sonlandıran İmamoğlu, köy halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Muhtarlık binasının önünde konuşma gerçekleştiren İmamoğlu, Atatürk’ün cumhuriyet düşüncesinde Hacıbektaş’tan etkilendiğini söyledi.

“Cumhuriyet bizim, birlik ve beraberliğimizi tesis eden en büyük projedir” diyen İmamoğlu, “Onu bizim koruyup, kollayıp geliştirme zorunluluğumuz vardır. Bazı aksaklıklar yaşıyor olabiliriz. Arzu etmediğimiz sonuçları aldık, eksiklerimiz var, hatalarımız oldu. Bunları düzelteceğiz. Bunları düzelteceğiz. Büyük bir mücadele vereceğiz. Cumhuriyetimizi geliştirmek için, demokrasimizi geliştirmek için, geleceğin ihtiyaçlarını karşılamak için eğitimden teknolojiye, adaletten tarıma, aklınıza gelebilecek her hususta ülkemizin potansiyelini daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.

“Savaş içinde olan ülkelerin ekonomisi bile bizden katbekat iyi şu anda”

İmamoğlu,  ülkenin çok yetenekli insanlara sahip olduğunu belirterek, “Bu ülkenin kaynakları vardır. Ama ne yazık ki iyi yönetilmediği için bugün dünyanın en sıkıntılı ekonomilerinden birisiyle karşı karşıyayız. Savaş içinde olan ülkelerin ekonomisi bile bizden katbekat iyi şu anda. Dünyanın en zor durumda dediğimiz ülkeleri bile ne yazık ki bizim yaşadığımız enflasyonu yoksulluğu ve işsizliği yaşanmıyor.” dedi.

“Kafamızdaki fikirleri ortaya koyacağız”

2024 yılının önemine vurgu yapan İmamoğlu, “O bakımdan bu beceriksizliği, bu kötülüğü hep beraber ortadan kaldırmak adına, yerelden başlayan başarılarımızı daha hızlı, daha güçlü, daha hatasız, daha eksiksiz, daha düzgün tasarlayarak planlayarak genele taşımanın yolculuğu yeniden başlıyor. Yerel seçimlerine giderken doğruları yapmak zorundayız. Omuz omuza verip, kol kola verip kafamızı hep beraber ortaya döküp diyeceğiz ki kafamızdaki fikirleri ortaya koyacağız, ortaklaşan bir akılla geleceği tasarlayacağız.” şeklinde konuştu.

“Milletin kazanımlarını kalıcı hale getirmenin işi henüz bitmedi”

İmamoğlu, “Biz doğruları yapmak zorunda olan insanlarız.” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

 “Doğruları yapmak zorunda olan insanlarız. Cumhuriyete borçluyuz. Allah nasip etti, dünyanın en güzel şehrinden ben belediye başkanıyım. Bundan daha güzel bir makam yok. Bundan daha ulvi bir makam yok. Keyfini, onun gururunu anlatamam. Ama bizim işimiz makam değil, bizim işimiz, milletimizin kazanması. Makamlar gelir geçer, milletin kazanımlarını kalıcı hale getirmenin işi henüz bitmedi. Bu bağlamda yolculuğumuz büyüktür..”

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “Anadolu’ya da örnek olma gibi bir misyonu ortaya koyduk”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!