G-CV0ZL47F6D
USD32,51
EURO34,92
GBP40,77
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.433,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “‘Adam’ kazanamadı, ikinci turda bakacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “‘Adam’ kazanamadı, ikinci turda bakacağız” / Haberin Peşinde Urfa

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Semt Pazarı’nda, esnaf ve vatandaşlarla buluştu.

İmamoğlu, kendisine, pazardaki pahalılığın nedenini soran bir vatandaşa, “Pahalılık; o hükümetin işi. Bizim işimiz değil” yanıtını verdi. İmamoğlu, aynı vatandaşın, “Siz de karışacaksınız” sözlerini ise, “Bunları yollayınca. Daha işimiz bitmedi. İlk turda kazanan yok. İkinci turda kazanacağız inşallah. Onların demesine bakma. ‘Adam’ kazanamadı yani. İkinci turda bakacağız” şeklinde yanıtladı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da pazarda yanıtlayan İmamoğlu, “Ekonominin sorumlusu, bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı ve onun hükümeti. Başarısızlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki Beylikdüzü Kapalı Semt Pazarı’nda, esnaf ve vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu’na pazar ziyaretinde Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da eşlik etti. Yoğun ilgi altında gerçekleştirilen ziyaretin ana gündem maddesi ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu. Pazar gezisi sırasında İmamoğlu ve vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

İmamoğlu, bir vatandaştan gelen, “Kazanacağız değil mi ikinci turda” sorusuna, “Çalışacağız ve kazanacağız” yanıtını verdi. Bir başka vatandaş da İmamoğlu’na, “Burada kazandığınızda, seni seçtik. Çok memnun kaldık. Fakat bu pazardaki pahalılık ne” sorusunu yöneltti. İmamoğlu bu soruyu, “Pahalılık; o hükümetin işi. Bizim işimiz değil. Hükümeti yollayacağız” şeklinde yanıtladı. Bu yanıt üzerine araya giren vatandaş, İmamoğlu’na, “Siz de karışacaksınız” karşılığını verdi.  “Hükümet olunca karışacağız” diyen İmamoğlu, vatandaşın, “Ne zaman ucuzlayacak” sorusunu, “Bunları yollayınca. Daha işimiz bitmedi. İlk turda kazanan yok. İkinci turda kazanacağız inşallah” şeklinde yanıtladı. İmamoğlu, aynı vatandaşın, “Adam bir şey konuştu, hepsi…” diye sözlerini sürdürmesi üzerine de “Onların demesine bakma. ‘Adam’ kazanamadı yani. İkinci turda bakacağız” karşılığını verdi.

İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da pazar ziyaretinin sonunda yanıtladı. İmamoğlu’na sorulan sorular ve İBB Başkanı’nın verdiği yanıtlar şöyle oldu:

Dün, tüm gün Ankara'daydınız. Yine seçim gecesi de keza öyle. Ayağınızın tozuyla geldiniz, sahadasınız. Bu önümüzdeki 10 gün nasıl devam edecek? Nasıl bir çalışma öngördünüz?

“Zaten büyük oranda Türkiye'nin her noktasına güçlü mesajlarımızı verdik. Tabii ikinci tura kaldı. Neticede ilk turun kazananı yok. Bu yeni hükümet sisteminin kazananı olmak için, 50+1 oy almak lazım. Dolayısıyla maça 0-0 başlayacağız. Artı 1 alan da seçimi kazanacak. Bu bakımdan yoğun bir mücadele dönemi, kararlılıkla, son ana kadar… Bir kere herkesin yine sandığa gitmesini arzu ediyoruz. İki; büyük oranda İstanbul'daki hemşehrilerimle birlikte dolaşacağım, gezeceğim, herkesle süreci paylaşacağım. Onlara, yanlış anlaşılmış bir şey var ise, onların izahını yapacağım. Çünkü hükümet, ne yazık ki, yine arzu ettiği bir biçimde inanılmaz bir bilgi kirliliği yarattı. İnsanların üzerine leke atmaya gayret etti. Gerçekleri saptırdı. Yine insanları ne yazık ki; inançlı, inançsız, dinsiz, imanlı, imansız, ‘milliyetçi değil, vatan haini, terörist’ gibi kavramlarla bertaraf etme gayreti içinde oldu. Memleketin insanına o kadar kalıcı zararlar veren bir hükümetle karşı karşıyayız ki. İnsanına hizmetini anlat, başımızın üstünde yerin var. Hizmetini anlatırken, yapamadığın varsa, ‘Daha iyisini yapacağım’ de. Başımızın üstünde yerin var. Ama bırak milletin inancını, dinini, imanını. Bu senin işin değil. Haddin de değil.”

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “‘Adam’ kazanamadı, ikinci turda bakacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!