G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,79
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.408,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İmamoğlu: “4 yılda, İstanbul’un 100’den fazla bölgesinde çok ciddi yatırımlara imza attık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmamoğlu: “4 yılda, İstanbul’un 100’den fazla bölgesinde çok ciddi yatırımlara imza attık” / Haberin Peşinde Urfa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kurumu İSKİ, “Bakırköy Atık Su ve Yağmur Suyu ve Dere Islahı Yatırımları” için açılış töreni düzenledi.

Bakırköy’ün alt yapı sorunlarını 450 milyon liralık bir yatırımla çözüme kavuşturduklarını belirten İmamoğlu, “İstanbul için doğru işlerin yapılması bizim prensibimizdir. Bir avuç insanın karlı işlerinin peşinde değil, 16 milyon insanın ihtiyaçlarını çözme konusunda özenli bir süreci var ettik. Bütçe, vatandaşın helal parasıdır. ‘Kişiydi, aileydi, cemaatti, dernekti, vakıftı, yani iktidarınıza yakın bir kurumdu’ diye bakmaksızın, insanınıza harcarsınız ve o insanınızın beklediği hizmetin karşılığını verirsiniz. Bu hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Yolumuz doğrudur. Hedefimiz doğrudur. İstanbul'da çok güzel işler yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 seçimleri sürecinde, miting meydanlarından Melen Barajı’nın bittiğini ve 2050’ye kadar İstanbul’un su sorununun ortadan kalktığını ilan ettiğini hatırlatan İmamoğlu, “2016 yılında, günü ve saati verilerek hizmete sunulacağını ifade ettikleri Melen Barajı, hala bitirilememiştir. Akıbeti belli olmayan, ne yazık ki bugünün parasıyla neredeyse artık 20 milyara doğru yaklaşan bir yatırımın çöpe atılmak üzere olduğu bir süreçle karşı karşıyayız. Bunun hesabı verilmeli” diye konuştu.

İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden İmamoğlu, “Vatandaşından kopuk değil, onlarla bir arada olmak, onların yüzüne bakmak, elini sıkmak, sıcaklığını hissetmek, derdi varsa dertleşmek, hesabı varsa hesabını vermek bizim prensibimizdir. Bu prensipten kopuk olan herkes, kaybetmekle yükümlüdür. O bakımdan biz, kaybeden olmayacağız. Vatandaşla birlikte siyaset üreten, vatandaşla birlikte insanının hakkını arayan ve hakkını teslim eden bir anlayışla yolculuğumuza devam etmekten asla geri durmayacağız. 16 milyon insanımıza hizmet, 86 milyon milletimize hizmet, şiarımızdır” ifadelerini kullandı.

“İSKİ Bakırköy Yatırımları Tanıtım Programları” başlığıyla düzenlenen açılış töreni; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda düzenlenen törende, sırasıyla; Başa, Kerimoğlu ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

“4 yılda, İstanbul'un 100’den fazla bölgesinde çok ciddi yatırımlara imza attık”

Alt yapı konusunun İstanbul için önemine dikkat çeken İmamoğlu, görevi devraldıktan sonra bu meselenin ihmal edildiğine tanık olduklarını vurguladı. Bakırköy’ün ve kentin birçok noktasının kritik alt yapı sorunlarına 20-25 yıl boyunca dokunulmamış olduğunu gördüklerini aktaran İmamoğlu, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdıklarının altını çizdi. 4 yılda, İstanbul'un 100’den fazla bölgesinde çok ciddi yatırımlara imza attıklarını belirten İmamoğlu, “İstanbul'da bir yağmur yağdığında selin ya da su baskınlarının yarattığı o çirkin görüntünün yerini, bu şehre ve ilçelerimize yakışan uygar görüntülerin var olması adına, yatırımlara özenli bir şekilde önem verdik. İstanbulluları üzen, utandıran, endişelendiren bu görüntülerden de uzak bir dönemi İstanbul'a kazandırdık. Ayrıştırılmamış atık su ve yağmur suyu kanallarından dolayı, İstanbul'un en nadide boğazından Marmara Denizi'ne kadar bütün noktalarda inanılmaz sayıda atık suyun denize aktığı noktaları birer birer tespit ederek, bunların ayrıştırılmasını sağlayarak, atık suların arıtmalara, yağmur sularının da denize, temiz bir şekilde gönderilmesini sağlamak konusunda titiz çalışmalar yürüttük” dedi.

“Sorunların üstünü örtmek yerine, çözüm ürettik”

Sorunların üstünü örtmek yerine, onlara çözümler ürettiklerini kaydeden İmamoğlu, çalışmalarını oy kaygısı gütmeden yaptıklarına dikkat çekti. Alt yapının görünmeyen ama insan hayatına en çok dokunan hizmetler olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Milyarlarca liralık yatırımı bu şehre kazandırırken, daha önce yapıldığı gibi, ‘Benim partimden olan ilçeye hizmet vereyim, olmayana hizmet vermeyeyim’ anlayışının dışında, 39 ilçenin bütün belediyelerine, ‘Partimin belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili ya da diğer partililer’ diye bakmadan, eşit hizmet anlayışıyla alt yapı hizmetlerini kavuşturduk ve kazandırdık. Tabiri caizse, İstanbul'u aslında yağmurla barıştırdık. Yağmurun yağdığı andan itibaren endişe duyulan bir İstanbul'un tam aksine, yağmurun yine temiz bir şekilde akması gereken yere çaresini sunduk. 450 milyon liralık yatırımı ilçeye kazandırdığımızı Genel Müdürümüz aktardı. 80 bin metrenin üzerinde atık su içme suyu ve yağmur suyu kanalı çalışması yapılması, gerçekten Bakırköy tarihinde görülmemiş bir hizmetin buraya 3-3,5 yılda kazandırılması demektir. Bakın tarihinde diyorum, bırakın bir periyotta yapılmasını. O bakımdan hiçbir gecikme olmadan tam zamanında kazandırılan bu hizmetler kıymetli.”

“Sanki türkiye'de hiçbir ekonomi sıkıntısı yok…”

Kentin her ilçesinde benzer hizmetleri yerine getirdiklerinin altını çizen İmamoğlu, “Bütün bunları yaparken, zor zamanda bir hizmet yaptığımızı lütfen unutmayın” dedi. İBB’nin hizmetlerini büyük ekonomik kriz, kur ve maliyet artışlarına rağmen başarıyla sürdürdüğüne vurgu yapan İmamoğlu, iktidar kanadından İSKİ kurumuna çıkarılan zorluklara dikkat çekti. İSKİ’nin, engellemeler nedeniyle hak ettiği fiyat ayarlamasını yapamadığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Bir İSKİ Genel Kurulu trajedisi yaşıyoruz. Sanki Türkiye'de hiçbir ekonomi sıkıntısı yok; sanki enerji fiyatları hiç artmıyor ya da akaryakıt fiyatları artmıyorcasına İSKİ'nin fiyat ayarlamasında, tarife değişimlerinde hep sıkıntı yaşatılmıştır. Ama ona rağmen, gözümüz gibi baktığımız bütçemizle, tabiri caizse en hijyenik koşullarda, hiçbir elin değmediği bir şekilde bütçe yönetimiyle, bereket dolu bir bütçeye dönüştürerek hizmet yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İstanbul için doğru işlerin yapılması bizim prensibimizdir”

“İstanbul için doğru işlerin yapılması bizim prensibimizdir” diyen İmamoğlu, “Bir avuç insanın karlı işlerinin peşinde değil, 16 milyon insanın ihtiyaçlarını çözme konusunda özenli bir süreci var ettik. Gerçekten bu dönemi biz tamamladığımızda, iddiayla ifade ediyorum ki; neredeyse bugünkü iktidarın 20-25 yıllık döneminde yaptıklarıyla yarıştırdığı bir dönem olması hasebiyle, ‘Hiçbir 5 yıl, bu kadar başarılı bir dönemi İstanbul'a göstermemiştir’i -milletimizin mutlaka hakkını teslim ederek- bu övüncü taşıyacağımıza inanıyorum. Bütçe, vatandaşın helal parasıdır. ‘Kişiydi, aileydi, cemaatti, dernekti, vakıftı, yani iktidarınıza yakın bir kurumdu’ diye bakmaksızın, insanınıza harcarsınız ve o insanınızın beklediği hizmetin karşılığını verirsiniz. Bu hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Yolumuz doğrudur. Hedefimiz doğrudur. İstanbul'da çok güzel işler yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Metro hatlarından yeşil alanlarına, alt yapılardan sosyal hizmetlerine, kreşlerinden yurtlarına, birçok konuda aslında öncü işler yaptık, yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Melen uyarısı: “20 milyara yakın bir yatırım çöpe atılmak üzere”

İstanbul’un ve Türkiye’nin kurak bir dönem yaşadığına dikkat çeken İmamoğlu, “Bütün dünya ve Türkiye olarak, bu kurak dönemde sorumluluk, hepimizin. Bu bağlamda su tasarrufu çok önemli. İSKİ kurumu, yüzde 15 seviyelerinde enerji gideri olan bir kurumdan yüzde 60 seviyelerinde enerji parası ödeyen bir kurum haline gelmiştir. Çünkü suyumuzu kilometrelerce öteden basarak, İstanbullunun musluğundan su akıtma gayreti içerisindeyiz” dedi. Sözü Melen Barajı’na getiren İmamoğlu, “Bir trajik durumu buradan hatırlatmak istiyorum” diyerek, “2016 yılında, günü ve saati verilerek hizmete sunulacağını ifade ettikleri Melen Barajı, hala bitirilememiştir. Akıbeti belli olmayan, ne yazık ki bugünün parasıyla neredeyse artık 20 milyara doğru yaklaşan bir yatırımın çöpe atılmak üzere olduğu bir süreçle karşı karşıyayız. Bunun hesabı verilmeli. Buradan hem Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne hem de bakanlığa sesleniyorum. Ki bu konuda başta İstanbul halkı olmak üzere bütün Türkiye'nin bilgilendirilmesi, bu trajik durumun sorumlularından da hesap sorulması şarttır” uyarısında bulundu.

 

 

Hibya Haber Ajansı

İmamoğlu: “4 yılda, İstanbul’un 100’den fazla bölgesinde çok ciddi yatırımlara imza attık”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!