G-CV0ZL47F6D
USD32,43
EURO34,60
GBP40,52
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.383,65
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İletişim Başkanı Altun: “Hükümetimiz ihtiyacı olan herkese barınma imkanı sağlamaya kararlıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanı Altun: “Hükümetimiz ihtiyacı olan herkese barınma imkanı sağlamaya kararlıdır” / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Altun’un paylaşımı şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dün depremden etkilenen bölgeyi ziyaret etti. Ziyareti kapsamında Kahramanmaraş, Pazarcık, Hatay, İskenderun ve Adana’ya gitti. Bugün de depremden etkilenen diğer bölgelere ziyaretlerine devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti esnasında halkımızın geçmişte diğer afetlere göğüs gerdiği gibi bu tarihi felaket karşısında da aynı metaneti göstereceğine olan sarsılmaz inancını dile getirdi. Böylesine benzeri görülmemiş bir krizin yaşandığı bir dönemde milli birliğin öneminin altını çizerek, hükümetimizin topyekûn seferber olduğunu, AFAD koordinasyonunda belediyeler ve sivil toplum ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

Kış şartları nedeniyle depreme müdahalemizin ilk gününde yaşanan zorluklara ve yaklaşık dokuz saat sonra meydana gelen ikinci büyük depreme rağmen, ilerleyen günlerde sahada arama kurtarma çalışmaları daha güçlü bir hal aldı. Çalışmalarımız hala arama kurtarma aşamasında olup herkese ulaşana kadar durmayacağız. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere, depremden etkilenen bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak enkaz kaldırma çalışmaları da planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaşanan felaketlerde olduğu gibi depremden etkilenen 10 ilin bir yıl içinde eski haline döndürülmesi ve yeniden inşası noktasında ulaşılabilir bir hedef koydu. Hükümetimiz bu süre içinde ihtiyacı olan herkese barınma imkanı sağlamaya kararlıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız, hızlıca kurulan geçici çadırlarda kalan vatandaşlarımızı nakletmek için hükümetimizin çevre illerdeki otellerle anlaşmalar yaptığını da duyurdu. Beslenme dâhil tüm giderler devletimiz tarafından karşılanacak. Tüm illerdeki koordinasyon merkezlerimizin topyekûn seferberliğiyle, yolların kapanması ve havaalanına erişim gibi başlangıçta yaşanan birçok zorluğun üstesinden gelinecektir. Bugün, akaryakıt sıkıntısı ve ısınma ihtiyaçları dâhil olmak üzere tüm güçlüklerin üstesinden gelmek için çok daha iyi bir durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımız, halkımızda kafa karışıklığı ve endişe yaratmak için dezenformasyona başvuran provokatörlerle mücadele edilmesi gerektiğini özellikle vurguladı. Bu kişilerin amacı, çalışmalarımızı engellemek ve halkın iradesini sekteye uğratmaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere depremden etkilenen vatandaşlara acil nakit desteği sağlanacağını da duyurdu. Halkımızın metanetine ve kardeşlerini kurtarmak için gösterdikleri muazzam çabaya duyduğumuz minnettarlığın altını bir kez daha çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk andan itibaren ortaya koyduğu uygulamalar böyle bir zamanda çokça ihtiyaç duyulan güçlü liderliğinin bir kanıtıdır. Cumhurbaşkanımızın hepimize hatırlattığı üzere bu afetten sadece sağ değil, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkacağız. Gün siyaset yapma günü değildir, bazı siyasilerin ayrılık tohumları ekmeyi amaçlayan açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Herkesi sorumsuzca açıklamalar yapmaktan kaçınmaya ve çözümün parçası olmaya davet ediyoruz.”
Hibya Haber Ajansı

İletişim Başkanı Altun: “Hükümetimiz ihtiyacı olan herkese barınma imkanı sağlamaya kararlıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!