G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,72
GBP40,68
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.422,25
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

İleri teknoloji temsilcilerinden üst düzey buluşma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İleri teknoloji temsilcilerinden üst düzey buluşma / Haberin Peşinde Urfa

Biyoteknoloji ve savunma sanayi sektöründen temsilciler, sektörlerinin gelişimine yönelik strateji ve planların ele alındığı toplantıda bir araya geldi.

Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, BİOSB ve BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş ile MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Altınay Teknoloji Grubu’nun İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi’ndeki tesislerinde bir araya geldi. Toplantıda sektörlerin gelişimine yönelik strateji ve planlar değerlendirildi.  

“Biyoteknoloji kapsamındaki çalışmalar çok disiplinli bir nitelik taşıyor”   

Türkiye’nin teknoloji hamlesinin önemli unsurlarından birinin yüzyılın sektörlerinden biri olan biyoteknolojinin olduğunu söyleyen BİOSB ve BİYOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, “Biyoteknoloji kapsamındaki çalışmalar çok disiplinli bir nitelik taşıyor. Bu konudaki potansiyeli artırmak ve geliştirmek için BİOSB ve BİYOSAD’ın kurulmasına öncülük ettik. Başkanı olduğum Biyoteknoloji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerimize hızla başladık. Alanında etkin biyoteknoloji şirketlerinin aynı çatıda yer alacağı BİOSB, Türkiye ekonomisinin can damarlarından biri olacak. Türkiye’nin biyoteknolojide dünyanın çekim merkezlerinden biri olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemiz, biyoteknolojide dünyanın çekim merkezleri arasında yer alacak” diye konuştu.   

“Teknoloji gruplarımızla ülkemizin gelişimi için çalışıyoruz”

Türkiye’nin savunma sanayisi teknolojisindeki atılımının dünya çapında ses getirdiğine dikkat çeken Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay da “Hava, kara ve deniz platformlarında Türk mühendislerinin geliştirdiği yazılıma sahip ağırlığı yerli aksamla üretilen araçlar yalnızca Türkiye’nin savunma sanayinde değil, bölge ülkelerinin savunmasında da kullanılıyor. Şirketimiz de ağırlığı savunma sanayine yönelik pek çok cihaz geliştiriyor. Ülkemizi çok seviyoruz, teknoloji gruplarımızla ülkemizin gelişimi için çalışıyoruz. Türkiye’nin çağın öncü teknoloji ülkeleri arasında yer alacağı umut ve inancımızla üretim potansiyelimizi çok daha ileri noktalara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.   

“Türk girişimcilerinin önünün açılması önemli”

Türkiye ekonomisinin dünyanın sayılı ekonomilerinden biri olduğunu ifade eden MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ise “Türk girişimcilerinin kararlı ve istikrarlı çalışmalarının önünün açılması önemli. Savunma sanayi, ileri teknolojilerdeki gelişmeleri sağlayan Türk sanayicilerinin karşılıklı iş birliğinin bu sektörlerdeki ilerlemenin anahtarı olacak. Ayrıca hükûmet de bu girişimcilere destek sağlıyor ve sağlamaya devam edecek. Ticaret bakanımızın önceki MÜSIAD başkanlarımızdan biri olması bunun ispatlarından biri” diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı

İleri teknoloji temsilcilerinden üst düzey buluşma

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!