G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,64
GBP40,64
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.411,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

HÜDA PAR heyeti, Adana’daki depremzedelerle bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HÜDA PAR heyeti, Adana’daki depremzedelerle bir araya geldi / Haberin Peşinde Urfa

HÜDA PAR deprem bölgelerinde oluşturmuş olduğu kriz masasından Adana heyeti, depremzedelerle bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından olumsuz etkilenen kentlerden biri de Adana oldu. Adana’da yaşanan felaketten dolayı, hayatını kaybedenler, yaralananlar oldu. Birçok ev ve işyeri hasar gördü.

HÜDA PAR Genel Merkezi depremin yıkım bıraktığı bölgelere 12 heyet oluşturarak, koordinasyonlu bir şekilde, yaraları sarmaya devam ediyor. HÜDA PAR’ın deprem bölgelerinde oluşturmuş olduğu kriz masasından biri de Adana heyeti oldu.

HÜDA PAR Adana heyetinde, HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Veysel Yavuz ile birlikte HÜDA PAR İl Başkanlığından oluşan partililer yer aldı. Yavuz ve beraberindeki heyet, Adana’da da enkaz yerlerinde incelemelerde bulundu, depremzedelerle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi, arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

HÜDA PAR Adana heyeti, ayrıca mahalle muhtarlıkları, Sivil Toplum Kuruluşları AFAD, Kızılay ve birçok kuruma ziyaret gerçekleştirerek, çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Yıkım yaşanan illerden Adana’ya gelen vatandaşların yerleştirildikleri yurtları ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, sorun ve sıkıntıları yerinde dinleyerek, notlar aldı.

HÜDA PAR heyeti, daha sonra Adana Umut Kervanını ziyaret ederek, Dernek Başkanı Abidin Serin ve ekibine, sahada yardım faaliyeti yürüten tüm STK’lara teşekkür etti. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Serin, tüm STK’ların bu gibi durumlarda dirsek teması halinde, bir ve beraber hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı. HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Yavuz, HÜDA PAR heyeti olarak Adana’da yaptıkları çalışmalarla ilgili kamuoyuna paylaşımlarda bulundu.

Deprem sonrasında Adana’da, arama kurtarma ve enkaz temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgedeki incelemelerini tamamlayan ve izlenimlerini aktaran Yavuz, ‘Yaşanan bu acıya karşı milletimizin metanetli ve sabırlı duruşu takdir edilecek bir durum.’ dedi.

“12 heyetle 12 farklı bölgede kriz masası oluşturduk”

Yaşanan depremde vefat eden vatandaşlara rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına da sabır dileyen HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Veysel Yavuz, HÜDA PAR olarak 12 heyetle 12 farklı bölgede kriz masası oluşturduklarını söyledi.

“Yıkımların ve ölümlerin en çok olduğu enkaz bölgelerine gittik”

İncelemeler kapsamında Adana’ya geldiklerini ve temaslarda bulunduklarını ifade eden Yavuz, “Öncelikle afetin en şiddetli hissedilen, yıkımların ve ölümlerin en çok olduğu enkaz bölgelerine gittik. Oradaki enkaz çalışmalarını yerinde gördük. Yaşanan sıkıntı ve sorunlara karşı özellikle sivil toplum kuruluşlarının halkımızın, milletimizin yanında yer aldığını gördük. Afetin yaşandığı mahallelerde bir takım incelemelerde bulunduk ve mahalle muhtarlarıyla görüştük.” şeklinde konuştu.

“Yaranın sarılması için bir seferberlik vardı”

Yaşanan depremin etkilerinin yardımlaşma yoluyla aşılabileceğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

“Yardımlaşma ve dayanışmayı da genel anlamda milletimizde müşahede ettik. Topyekûn bu yaranın sarılması için bir seferberlik vardı. Bununla birlikte yaşanan bu acıya karşı milletimizin metanetli ve sabırlı duruşu takdir edilecek bir yöndü. Rabbimiz böyle büyük afetleri milletimize ve insanlığa hiçbir zaman yaşatmasın.”

 

Hibya Haber Ajansı

HÜDA PAR heyeti, Adana’daki depremzedelerle bir araya geldi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!