G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,13
GBP40,95
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.472,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hepimiz açlıktan ölüyoruz ekmeğimizden elinizi çekin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hepimiz açlıktan ölüyoruz ekmeğimizden elinizi çekin / Haberin Peşinde Urfa

Belgesiz tütün üretimine hapis getiren yasaya çiftçi isyan etti. İktidara, “Ekmeğimizle oynamayın” diye seslendi. CHP’li vekil Tutdere, “Sigara şirketleri memnun olacak diye insanları mağdur etmeyin” dedi.

Üreticinin derdine yenileri eklendi. Bu kez izinsiz tütün ticareti yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngören yasanın 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi çiftçiyi isyan ettirdi. Tek geçim kaynaklarının ellerinden alınmasına tepki gösteren Adıyamanlı ve Malatyalı tütün üreticileri önceki gün eyleme başladı. Adıyaman-Malatya yolunu trafiğe kapatarak “Tütünüme dokunma” sloganı atıp iktidara seslerini duyurmaya çalışan üreticilerin eylemi gece de devam etti.

AKP’LİLER BİLE KARARA İSYAN ETTİ

Eylem alanına gelen güvenlik güçleri yolun trafiğe açılmasını istedi. Güvenlik güçleri ile üreticiler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine üreticilerle görüşen Vali Mahmut Çuhadar “Sahipsiz değilsiniz. Çözüm için istişarelerimiz sürüyor” dedi. Adıyaman’da Valilik önünde toplanan üreticilerden biri, “Ben AK Parti encümeniyim. Herkes ekmeğinin peşinde. Elinizi ekmeğimizden çekin, ekmeğimizle oynamayın. Bizler bu tütünün parasıyla çocuklarımızı okutuyoruz. Hepimiz açlıktan ölüyoruz. Gelsin bir çare bulsunlar.”

CHP: BU GELECEK MÜCADELESİ

Üreticilerin eylemine destek veren CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Tütün mücadelesi gelecek mücadelesidir. Büyük sigara şirketleri memnun olacak diye yüzbinlerce insanı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. 100 yıldır bu topraklarda dedelerimizin, atalarımızın ürettiği, sattığı tütüne uzanan eli kırarız” dedi.

Hepimiz açlıktan ölüyoruz ekmeğimizden elinizi çekin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!