G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hemoroid (Basur)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hemoroid (Basur) / Haberin Peşinde Urfa

Hemoroit için bilgi mi arıyorsunuz? Hemoroid (Basur) makalesine göz atın ve Hemoroit hakkında daha fazla bilgi edinin 

Hemoroidler, rektum ve anüsün alt kısmını kaplayan mukoza zarının hemen altında bulunan yastık benzeri kümelerden oluşmaktadır. Hemoroid hastalığı, bu kümelerin anüs çevresinde veya alt rektumunda bulunan damarların şişmesi durumudur. Dahili veya harici olarak gelişebilen bu hastalık, İç ve dış hemoroid olarak ortaya çıkmaktadır. İç hemoroid, anüs ve rektumda gelişmektedir. Dış hemoroid ise anüsün dış bölgesinde gelişmektedir. Halk arasında basur olarak da adlandırılan bu hastalık ağrı, şiddetli kaşıntı ve oturma zorluğu gibi çeşitli semptomlara neden olabilir.

Hemoroid Belirtileri

Halk arasında basur olarak da bilinen hemoroid hastalığı, bazı semptomlarla kendini göstermektedir. Hemoroid hastalığının en belirgin özellikleri arasında:

⦁ Anüs çevresinde aşırı kaşıntı,
⦁ Anüs çevresinde tahriş,
⦁ Anüs çevresinde ağrı,
⦁ Anüs yakınında yumru veya şişkinlik,
⦁ Dışkı tutamama,
⦁ Ağrılı bağırsak hareketleri,
⦁ Dışkılama işlemi sonrasında anüs çevresinde kanama.

Yukarıda belirtilen semptomlar, hemoroid hastalığına sahip olan bireylerde en sık rastlanan belirtiler arasında yer almaktadır. Son derece ağrılı ve rahatsız edici olan bu hastalık, tedavi edilmemesi durumunda farklı hastalıkların oluşumuna sebep olabilir.

Hemoroid Nedenleri

Hemoroid üzerinde yapılan araştırmalar, bu hastalığın gelişmesine neden olan şeyin kesin olmamakla beraberinde olası faktörlerini şu şekilde belirtmektedir.

⦁ Bağırsak hareketlerinde meydana gelen bozukluklar,
⦁ Kronik kabızlıktan kaynaklı komplikasyonlar,
⦁ Tuvalette uzun süre oturmak,
⦁ Ailede hemoroid öyküsü,
⦁ Kanser vb. gibi tıbbi tedavilerin yan etkisi olarak ortaya çıkabilmektedir.

Hemoroid Teşhisi

Hemoroid hastalığının teşhis edilebilmesi için anüsün muayene edilmesi gerekmektedir. Teşhisin doğrulanması için anüs içindeki anormallikler kontrol edilir ve gerekli işlemler uygulanır. Bu kontrolleri dijital rektal muayene olarak adlandırılmaktadır. Bu muayene sırasında rektumunuza eldivele ve yağlanmış bir aparatla bakılır. Anormal bir durum olması durumunda sigmoidoskopi adı verilen test yapılabilir. Bu uygulama küçük bir kamera yardımıyla rektuma bakılmasını içermektedir.

Hemoroidler genellikle genetik olarak ebeveylerden çocuklara geçebilir. Bu nedenle ebeveylerinizde hemoroid olması durumunda sizinde aynı hastalığa sahip olma riskiniz artmaktadır. Sürekli ağır kaldırma, obezite veya vücudunuzdaki zorlanmalar hemoroid riskini arttırmaktadır. Öte yandan çok fazla oturmak, anal cinsel ilişki hemoroid riskini arttırmaktadır. Aynı zamanda hamilelik döneminde rahmin büyümesi, anüs bölgesine uygulanan baskıya bağlı olarak hastalık oluşumuna sebep olabilir.

MDK Yöntemi
Basur tedavisinin kesin çözümü olarak bilinen MDK yöntemi ile basur tedavisi lokal anestezi, sedasyon veya spinal anestezi kullanılarak basurlu bölgenin radyofrekans ve lazer uygulayarak iyileştirilmesidir. Operasyon sırasında hasta hiçbir ağrı, sızı ya da kana durumu ile karşılaşmazken işlem bir ameliyattan çok tedavi olarak nitelendirilmektedir. İşlem sırasında hastada hiçbir kesi yapılmamasından dolayı MDK yöntemi ile basur tedavisi ameliyatsız basur tedavisi olarak adlandırılmaktadır.

Basurda hangi türler görünebilir

Derece I: Sarkmayan görünür basur
Derece II: Sarkan ancak kendiliğinden düşen basur
Derece III: Sarkan ve manuel redüksiyon gerektiren basur
Derece IV: İndirgenemeyen basur

Diğer cerrahi basur tedavilerinin yanı sıra hastalarda en kalıcı sonucu veren MDK yöntemi, yaklaşık 15 dakikalık bir işlem süresinin ardından sonuca ulaşmaktadır.

İşlem sırasında basurlu bölgeye 90 dereceye kadar ısı aktarabilen yüksek teknolojili lazer ışınları dokundurulur. Böylece basurlu bölgede denatürasyon meydana getirilir. İşlem sonrası hasta aynı gün içerisinde taburcu olabilir.

Basur, yaşam kalitesini düşüren, kişiye günlük hayatında gerçekleştireceği birçok eylemde rahatsızlık hissi uyandıran bir sağlık sorunudur.

Hemoroid (Basur)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!