G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hayal Melodileri Ayvalık’ta

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayal Melodileri Ayvalık’ta / Haberin Peşinde Urfa

Bu yıl ikincisi düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması’nda sergileme ödülü alan resimler, Ayvalık Karagöz Sanat Evi’nde sergileniyor. Çaykovski “Yevgeni Onegin” operası temalı yarışmanın eserleri 02-08 Ağustos tarihleri arasında Karagöz Sanat Evi’nde 13:00-21:00 saatleri arasında görülebilir.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Hayal Melodileri Resim Yarışması’nda birinci başarı ödülü Marmara Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Emre Tura’nın olurken, ikinci başarı ödülü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğrencisi Ali Duman’a ve üçüncü başarı ödülü Yeditepe Üniversitesi Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Öğrencisi Sena Gündüz’e verildi.Yarışmanın jüri özel ödülü ise Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Oğuzhan Ulutaş’ın oldu.

Başarı ve sergileme ödülü alan yirmi üç eser, 2-8 Ağustos tarihleri arasında Karagöz Sanat Evi’nde sanatseverler ile buluşacak. Sergi, Cumhuriyet Caddesi No:183 Ayvalık adresinde, 13:00-21:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek. 

Güzel sanatlar öğrencilerine destek

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Arzu Şahin “Sergimizi İstanbul Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde ve Artcontact Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilemiştik. Şimdi de Ayvalık’tayız. Vakfımız güzel sanat öğrencilerini destekliyor. Öğrencilerin tanınmasını sağlarken, aynı zamanda klasik müziğin hem öğrencilere hem de sanatseverlere yakınlaşmasını da sağlamak istiyoruz” dedi.

Ayvalık Karagöz Sanat Evi Yöneticisi Kenan Öztürk sanat öğrencilerinin görünür olması için katkı vermeye devam edeceklerini söyledi. Öztürk, “ 2005 yılından beri Ayvalık’ta çalışmalarını yürüten kuruluşumuz dünyada profesyonel müzik topluluklarını tanıtılma dışında, sanat alanındaki yaratımlara her zaman destek olmuştur. Bu doğrultuda EMART’ın sergisini Karagöz’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Yarışmanın üçüncü başarı ödülü sahibi Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Sena Gündüz ise “Bu tür yarışmaların genç sanatçıların kendilerini tanımaları, tanımlamaları ve tanınmaları noktasında çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden üçüncü başarı ödülünü kazanmak heyecan vericiydi. Sanata ve sanatçıya desteklerinden ötürü EMART Vakfı'na teşekkür ederim” dedi.

Hayal Melodileri Resim Yarışması hakkında

Hayal Melodileri Resim Yarışması, Türkiye’deki üniversitelerin sanat eğitimi veren bölümlerde ve eğitim fakültelerinin resim bölümlerinde lisans veya lisansüstü eğitimini sürdüren öğrencilerin katılımına açık bir resim yarışması olarak düzenlendi. Katılımcılardan, Çaykovski’nin Yevgeni Onegin operasının kendisini ya da operada yer alan herhangi bir bölümü, şarkıyı veya melodiyi resimsel ifadeye dönüştürmesi istendi. 

Yarışma Seçici Kurulu; Baksı Müzesi ve Baksı Vakfı kurucusu Prof. Dr.Hüsamettin Koçan, İTÜ Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Oğuz Haşlakoğlu, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devabil Kara, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Şahin’den oluştu.

Yarışmaya 19 farklı üniversiteden 42 öğrenci katıldı. 4 çalışma ödül almaya hak kazanırken 22 çalışma sergilenmeye değer görüldü. 

Sergilenmeye değer bulunan çalışmaların sahipleri arasında Beyzanur Soner, Burak Uyanmaz, Cansu Tanrısever, Edanur Melek, Emrah Yağcı, Elif Özkan, Elvan Güven, Harun Reşit Sargın, Helin Ateş, Imprachim Matzir, Mehmet Berk Demir, Melike Çatkın, Mine Yenerkol, Nurdan Altuntaş, Oktay Özbek, Ömer Bozoluk, Rojbin Özüoral, Şahin Beki, Sefer Tan,  Şeyma Mol, Uğur Avcı, Yusuf Ağım gibi isimler bulunuyor.

EMART Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı hakkında

Genç Yetenekleri Güçlendirme Vakfı, ülke genelindeki sanat eğitimi alan öğrencilerin sanatsal üretimlerine destek vermek, ülkenin sanat ve kültür hayatına çeşitlilik getirerek katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Vakfın kurucu başkanı Serkan Şahin’in yarışmayla aynı ismi taşıyan “Hayal Melodileri-Operaya Yolculuk” isimli bir kitabı bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı

Hayal Melodileri Ayvalık’ta

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!