G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,61
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Harran Üniversitesi, Türkiye ve dünya üniversite sıralamasında yükseliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Harran Üniversitesi, Türkiye ve dünya üniversite sıralamasında yükseliyor / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA- 02.09.2023 – HİBYA Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarını değerlendiren “Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması” (Webometrics Ranking of World Universities) 2023 Temmuz raporu yayımlandı. 

Harran Üniversitesi, son rapordan bu yana Türkiye'deki üniversiteler arasında 4 sıra birden yükselerek 37. sıraya yerleşti. Harran Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında ise 56 sıra birden yükselerek 1863. sıradaki yerini aldı.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) bünyesinde faaliyet gösteren araştırma grubu “Cybermetrics Lab” tarafından yılda iki kez Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları açıklanıyor. 2004 yılından beri her ocak ve temmuz ayında güncellenen sıralamada bugün dünya çapında 12 binden fazla üniversite değerlendiriliyor. Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumları görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden üç boyutta sınıflandırılarak sıralanıyor.. Sıralamada üniversite web sayfalarına diğer siteler tarafından verilen bağlantılar, en çok atıf alan araştırmacıların atıfları ve en yüksek atıf alan ilk yüzde 10’luk dilimdeki yayınlar dikkate alınıyor.

Harran Üniversitesi, Temmuz ayında açıklanan 2023 Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralamasında, Türkiye'deki 209 üniversite arasından 4 sıra yükselerek 37. sırada, dünya üniversiteleri arasında ise 56 sıra yükselerek 1863. sırada yer aldı. Ayrıca, Avrupa’da yer alan 6 bin  üniversite arasında 682. sırada yer alarak birçok üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

Bölgeye ve şehrimize bilimsellik anlamında daha fazla katkı sunma adına Üniversite yönetimi olarak tüm akademisyen ve kurum personellerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu; “Göreve başladığımızda şehrimiz deprem ve sel gibi iki büyük felaketi geçirmişti. Tüm birimlerimizi tek tek ziyaret ederek çalışma arkadaşlarımızı proje çalışmalarına teşvik ettik. Bugün bu teşviklerin meyvelerini almanın mutluluğu içindeyiz. Webometrics 2023 Temmuz Dünya Üniversiteleri Sıralaması son raporuna göre; Türkiye ve Dünya sıralamalarında yükselen başarı grafiği göstererek 2023 Dünya üniversiteleri sıralamasında üniversitemizin daha yüksek bir sırada yer alması, üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığını ve saygınlığını arttıran önemli bir gerçektir. Bu güzel başarıda, üniversitemizin görünürlüğüne ve hedeflerine bağlı olarak; bilimsel araştırma, eğitim-öğretim, toplumsal katkı ve kurumsal gelişim konularında görev alan personelimizin büyük bir fedakârlık ve özveriyle yürüttükleri çalışmaları yer almaktadır. Üniversitemizin bu başarısı yeni yüksek hedef ve sorumlulukları da beraberinde getirmektedir. Bu değerli katkılarından dolayı tüm akademisyenlerimize ve kurum personelimize en içten teşekkürlerimi sunuyor, gelecekte de aynı özveri ve kararlılıkla ulusal ve uluslararası başarılara imza atmaya devam edeceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Harran Üniversitesi’nin 2023 Webometrics Dünya Sıralamalarında aldığı güncel dereceler ise şöyle:

Etki (Görünürlük) Kategorisinde 3.892.
Mükemmeliyet Kategorisinde 1.995.  sırada yer aldı.

Webometrics;

Dünya sıralaması için, https://www.webometrics.info/en/world

Avrupa sıralaması için, https://www.webometrics.info/en/Ranking_Europe

Türkiye sıralaması için ise https://www.webometrics.info/en/Europe/Turkey

sayfaları ziyaret edilebilir.

Hibya Haber Ajansı

Harran Üniversitesi, Türkiye ve dünya üniversite sıralamasında yükseliyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!