G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hamilelikte Organik Beslenme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte Organik Beslenme / Haberin Peşinde Urfa

Gebelik Ve Emziklilikte Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Hamilelikte Organik Beslenme makalesine göz atın ve Gebelik Ve Emziklilikte Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Beslenmenin hayatın her alanında özellikle çağımızda artık çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Doğumdan ölüme her döneme özel beslenme çeşitlilik ve farklılık göstermektedir. Nasıl ki çocuklukta büyüme ve gelişme için beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyorsa, yaşlılıkta da vücuttaki yıkım olaylarını en aza indirmek ve daha sağlıklı ve uzun yaşamak için de beslenmeye dikkat etmek gereklidir.

Bireyin hayatında her dönemde önemli olan beslenme, bireyin tercih yapamadığı anne karnındaki dönemde aslında en önemli yerini alıyor. Burada birey seçim yapamıyor ve onun yerine anne burada seçimi yapıyor. O halde anneler kendinize şu soruyu sormanızı istiyorum; çocuğumun nasıl bir hayatı olmasını isterim?

Nitekim her anne güzel ve sağlıklı bir hayatı olmasını ister ama maalesef bu durum bazen farkında olmadan sadece istemekle kalabiliyor. Çocuğum için ne gerekli, bilimsel olarak neler yapılabilir soruları ve uygulamaları genelde atlanılıyor. Hamilelikteki beslenmenin çocuğunuzun ilk adımları olduğunu unutmayın, ilk adımlarını sağlam atan bir bebeğin sonraki adımlarında düşünmeden güçlü bir şekilde yürüyebileceğini de.

Hamilelikteki beslenmenin her zaman organik olması gerektiğini söylüyoruz. Organik beslenme, tamamıyla hormon ve kimyasallardan arındırılmış yöntemlerle yetiştirilen ürünlerin tüketilmesine verilen isimdir. Günümüzde organik beslenme alanları oluşturulmaktadır. İnsanlığın organik beslenmeye özellikle hamilelik döneminde önem vermesi gerekmektedir. Günümüzde organik olmayan beslenme durumundan dolayı, doğan çocuklarda zeka gerilikleri görülme sıklığı artmış ve artmaktadır.

Hormonlar ve kimyasallar içeren besinler insan DNA’sı üzerinde direkt bozulmalara yol açabiliyor. DNA’nın bozulması da sakat ve sağlıksız çocuklar doğmasına neden olabilir. Neslin sağlıklı devamı için hamilelikte organik beslenme gereklidir.

Organik beslenmedeki besinler tamamıyla doğal yöntemlerle, hiçbir şekilde kimyasal ve hormon kullanılmadan, organik gübre kullanılarak üretilir. Enerji kaynağı tamamen doğal güneş ve rüzgârdır. Hayvan yemleri tamamen doğaldır ve doğadandır.

Hamilelikte Organik Ürün Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Organik ürün alırken ürün üzerindeki “Organik Ürün” logosuna dikkat edilmelidir.

  • Ürün üzerinde “Tarım ve Köy İşleri”nin logosunun olmasına dikkat edilmelidir.

  • Pazardan ürün satın alıyorsanız düz ve güzel şekilde görünen ürünleri değil, şekilsiz ve pürüzlü olan ürünleri seçmeye özen gösterilmelidir.

Hamilelikte Organik Beslenme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!