G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Hamilelikte Nasıl Beslenmek Gerekli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamilelikte Nasıl Beslenmek Gerekli? / Haberin Peşinde Urfa

Gebelik Ve Emziklilikte Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Hamilelikte Nasıl Beslenmek Gerekli? makalesine göz atın ve Gebelik Ve Emziklilikte Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Gebenin sağlıklı yeterli ve dengeli beslenmesi bebeğin sağlıklı gelişimde önemli rol oynar. Anne adayı, bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimini tamamlayabilmesi için tüm besin gruplarından bu konuda tecrübeli bir diyetisyen tarafından hazırlanmış gebenin ve bebeğin ihtiyaçlarını en doğru şekilde sağlayacak bir diyet programından almalıdır.

Hamilelik döneminde bebeğin büyüme ve gelişmesi, gebenin günlük aldığı besinlerin plasenta aracılığı ile fetüse taşınmasıyla gerçekleşir.

Hamilelikte Kilo Alımı

Sağlıklı bir hamilelikte kilo alımı ortalama 7 ile 12 kilogram arasında değişiklik gösterir. Hamileliğin ilk üç aylık döneminde 1-2 kilo normal sayılır. İkinci üç aylık döneminde bebeğin gelişimi hızlandığından dolayı yaklaşık 3-4 kilogramlık artış görülür. Son üç aylık dönemde ise anne adayları 2-3 kilo daha alabilir.

15 kilogramın üzerinde kilo alımı söz konusu olduğunda hem bebekte hem de anne de ciddi rahatsızlıklar meydana gelebilir. Anne adayında gestasyonel diyabet(Gebelil Şekeri) ve yüksek tansiyon oluşabilir. Bebeğin yeteri gelişmeden erken doğumuna ve düşükler ile sonuçlanabilir. Ayrıca anne adayının normal ya da sezaryen yöntemle doğumu bebeğin irileşmesi nedeniyle zorlaşabilir.

Hamilelikte Beslenme Programı Nasıl Olmalıdır

Anne adayının yaşına, boyuna, gebelik başlangıç kilosuna diyete başladığındaki kiloya yeme alışkanlıklarına göre hazırlanan beslenme programı hamilelikte kilo kontrolü sağlanması açısından çok önemlidir. Günlük olarak alınan enerjinin yaklaşık %12-15’i proteinlerden, %25-30’u yağlardan ve %55-60’i de kompleks karbonhidratlardan sağlanır. Annenin ihtiyacı varsa kilo alarak veya kilosunu koruyarak ya da kilosu fazla ise belli miktarda kilo vererek süreç tamamlanması sağlanır.

Basit karbonhidrat olarak adlandırılan şekerin tüketimi sıfıra indirilmelidir. Hamilelikte beslenme kişiye özel olmalıdır. Anne adayının beslenme durumu ve varsa hastalıkları saptanmalıdır. Anne adayının damak zevkini değiştirmeden doğal ve organik gıdalara yönlendirilmelidir.

Hamilelikte Nasıl Beslenmek Gerekli?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!