G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Halkbank işletmelere nefes oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkbank işletmelere nefes oldu / Haberin Peşinde Urfa

Finansal sonuçlarını açıklayan Halkbank, bu yılın ilk 9 ayında 215 milyon liralık net kar elde ederken, toplam kredilerini 603 milyar liraya yükseltti. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, normalleşme tedbirleri çerçevesinde kullandırılan kredilerle reel sektöre adete nefes aldırıldığını söyledi.

Halkbank, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre bankanın net karı 2021 Eylül sonu itibarıyla 215 milyon TL oldu. Bankanın 3’üncü çeyrek finansal sonçularını değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türkiye’nin ekonomi politikası çerçevesinde, esnaf ve KOBİ’ler başta olmak üzere, tüm sektörlere ciddi finansman desteği sağladıklarını belirtti.

Osman Arslan

MEVDUATLAR 534.8 MİLYAR TL

Normalleşme tedbirleri çerçevesinde kullandırdıkları kredilerin reel sektöre adeta nefes aldırdığını aktaran Arslan, Halkbank olarak yılın üçüncü çeyreğinde toplam kredileri 603,1 milyar TL’ye yükselterek ülke ekonomisine katkılarını sürdürdüklerini dile getirdi. Arslan, 724,2 milyar TL’ye ulaşan aktif büyüklükle Türkiye ekonomisini destekleyen önemli bankalardan biri olduklarının altını çizdi. Toplam mevduattaki gelişmeye dikkati çeken Arslan, mevduatlarını üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre 21,4 büyüterek 534,8 milyar TL seviyesine getirdiklerini bildirdi.

KADIN GİRİŞİMCİYE 6,4 MİLYAR DESTEK

Yılın dokuz ayında kadın girişimcilere sağlanan avantajlı krediler ve düzenlenen “Üreten Kadınlar Toplantıları” ile kamuoyunun yoğun ilgisini çeken çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arslan, “Türkiye’nin her yanından farklı iş kollarında iştigal eden veya etmeye hazırlanan 67 bin kadına 6,4 milyar TL’ye ulaşan uygun koşullu finansman sunduk” dedi.

Esnaf ve sanatkar 1,2 milyon müşteri

Halkbank’ta kredisi bulunan esnaf ve sanatkâr sayısının bu yıl 1,2 milyona, kredi bakiyesinin de 76,1 milyar TL’ye ulaştığını söyleyen Osman Arslan, “205,3 milyar TL’ye ulaşan KOBİ kredileri ile bu kategoride yüzde 20,7’lik pazar payımız bulunmaktadır” dedi.

Halkbank,Osman Arslan,KOBİ


Halkbank işletmelere nefes oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!