G-CV0ZL47F6D
USD32,42
EURO34,78
GBP40,85
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.402,21
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Güneşin enerji’sinin devler ligi İSO 2.’inci 500’e damgasını vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneşin enerji’sinin devler ligi İSO 2.’inci 500’e damgasını vurdu / Haberin Peşinde Urfa

Enerji sektörü 2021’de 137 yeni sanayi kuruluşu girdiği Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine damgasını vuran sektörlerin başında geldi. Türkiye yenilenebilir enerji sektörünün AR-GE, teknoloji yatırımı ve ihracattaki başarısı ile geldiği noktada Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasına girdiğini İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi de gösterdi.

Yenilenebilir enerji sektörü içerisinde büyüme ivmesiyle ilk sıralarda yer alan ELİN Enerji, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında da 432.’inci sırada yer alarak başarısını taçlandırdı. Enerji sektörü 2021’de 137 yeni sanayi kuruluşu girdiği Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine damgasını vuran sektörlerin başında geldi. Türkiye yenilenebilir enerji sektörünün AR-GE, teknoloji yatırımı ve ihracattaki başarısı ile geldiği noktada Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasına girdiğini İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi de gösterdi.

“9 ayda 3’üncü kez kapasite artışına gidildi”

ELİN Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Arda Yalı, “ELİN Enerji’nin sonsuza dek Kurucu Başkanı olan babam Savaş Elgin Yalı’nın bizlere öğütlediği gibi “Her fabrika bir Kale’dir” sözünün bilinciyle 2017 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiş olduğu 85 bin m2 alan ve son teknolojiye sahip fabrikamızda Güneş Enerjisi’nden elektrik üretmeyi sağlayan son teknoloji “Fotovoltaik Modül” imalatını yapmaktayız. Fotovoltaik panel üretiminde ihracat ve iç pazar talepleri ile birlikte ELİN Enerji olarak 2022 sonunda yıllık 2,5 gigavat üretim kapasitesine ulaşmak için üretim hattı alım sözleşmesi imzaladık. Yurtiçi ve yurtdışı güneş paneli talebini karşılamak için son 9 ayda 3’üncü kez kapasite artışına gittik. Bu ivmelenen üretim başarımız sonucunda Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alma gururu ile enerjimiz daha da yükseldi. Türkiye sanayisi devler liginde artık yenilenebilir enerji sektörü de var. ELİN Enerji olarak ileri teknolojiye sahip fabrikamızdaki üretimimizle yıllık en az 750 milyon dolarlık ithalatı engellemekteyiz. 2022 yılında gerçekleştirdiğimiz kapasite genişletme yatırımımız ile yenilenebilir enerji teknolojileri ürünü olan fotovoltaik panel üretiminde Avrupa’nın en büyüğü konumuna yükseliyoruz. Türkiye’de ileri teknoloji üretim bantlarında özellikle ihracatta Amerika pazarına yönelik ileri teknoloji fotovoltaik modülleri Ankara’da üretiyoruz. Yol gösterici ve ilham verici olarak başkentimizin, Ankara şehrimizin sanayicileri olarak da ülkemiz sanayisinin, ticaretinin ve ihracatının da lokomotifi olmaya devam etme hedefiyle 2022 yılını ciro hedeflerimizin üstünde kapatacağımızı da belirtmek isteriz. Enerji sektörü firmaları olarak gelecek yıl ilk 500’de yer alma hedefiyle ilerlemekteyiz” dedi.

İleri enerji teknolojileri ile bir “Enerji Blokzinciri”i kuruyoruz!

ELİN Enerji olarak 2023 yılında güneş paneli “Hücre” fabrikası kuracaklarının da müjdesini veren Arda Yalı, “ELİN Enerji’nin her bir çalışanına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılarımızı daha da üst noktalara taşıma hedefi ile yılmadan, yorulmadan çalışmaktayız. Sektörümüzün sinerjisi ile birlikte tüm dünyanın enerjisini en yüksek oranda yenilenebilir kaynaklardan sağlamasını hedefleyerek, bu bilinçle bir “Enerji Blockchain-Enerji Blokzinciri” kuruyoruz. Geleceğimizde bir sinerji olarak gerek enerji depolama sektörü gerekse güneş enerjisinin fotovoltaik paneller ile tüm teknolojik cihazlarda kullanımı, elektrikli araçların güneş enerjisinden elde edilen elektrik ile şarj edilmesi yani e-mobilite alanında ilgili tüm sanayicilerimiz ile hedef odaklı çalışmalar ve projeleri birlikte gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde özellikle “yeşil dönüşüm” için enerji firmaları olarak tüm sektörlerle işbirliği yapıyoruz.  Türk sanayisinin ulaştığı “Karbonsuzlaşma” bilinci ve sanayimizin “Yeşil Dönüşüm”e ve yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan “Güneş”ten elektrik üretimine olan ilgisinin de artışı ile birlikte kapasite artışımızın süreceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Güneşin enerji’sinin devler ligi İSO 2.’inci 500’e damgasını vurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!