G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,78
GBP40,60
BIST9.999,67
GR. ALTIN2.435,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gri liste Türkiye için utanç olur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gri liste Türkiye için utanç olur / Haberin Peşinde Urfa

Kara para ve terörizmin finansmanı ile mücadelede Türkiye’nin Yemen’in yer aldığı gri listeye gireceği iddia edildi. Türkiye’nin kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede yeterli çabayı göstermediği gerekçesi ile gri listeye gireceği i…

Kara para ve terörizmin finansmanı ile mücadelede Türkiye’nin Yemen’in yer aldığı gri listeye gireceği iddia edildi.

Türkiye’nin kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede yeterli çabayı göstermediği gerekçesi ile gri listeye gireceği iddia edildi. Financial Times, Türkiye’nin 1991’de üye olduğu Malî Eylem Görev Gücü’nün (FATF) bugün yapılacak toplantıda bu kararı onaylayacağını yazdı. Halen gri listede Arnavutluk, Suriye, Sudan ve Yemen gibi ülkeler bulunuyor.

SORUŞTURULMUYOR

Türkiye’nin gri listeye girerek özel izlemeye alınmasının “büyük bir utanç” olacağını belirten eski ekonomi bakanlarından Ufuk Söylemez, “Türkiye’nin FAFT’a üye olması için gerekli adımları atanlardan biriyim, konuyu yakından izliyorum. Türkiye’nin gri listeye alınma noktasına gelmesinin ardında, varlık barışı adı altında ülkeyi kara paranın cirit attığı iddia edilen bir ülke haline getirmeleri var. Her ay net-hata ve noksan kaleminde, kaynağı ve sahibi belirsiz milyarlarca dolar para giriş çıkışları dikkat çekiyor” dedi. Söylemez, “AKP iktidarı, kara para iddiaları ile ilgili denetleme görevini yerine getirmemekte. Bu iddiaların soruşturulmaması, Türkiye üzerinde kara para ve terörün finansmanı konusunda şüphe bulutları kalmasının en önemli nedenidir” dedi.

Ufuk Söylemez

Financial Times, son IMF raporunu hatırlatarak FATF’nin gri liste kararının sıcak para akışında “büyük, belirgin negatif etki” yaratacağını vurguladı.

Rapora göre, gri liste kararı o ülkenin gayri safi milli hasılasının yüzde 3’ü kadar bir sermaye akışını durduruyor. FT, her ne kadar son dönemde Türkiye’ye zaten yabancı sermaye girişinde önemli bir duraklama olsa da bunun 23 milyar dolarlık bir kesintiye karşılık geldiğini belirtti. FT, rezervlerin tarihi düşük seviyeye geldiği ve TL’nin değer kaybettiği bu dönemde kararın kritik olacağını vurguladı.

AKP,Arnavutluk,Dolar,Ekonomi,eylem,IMF,para,sudan,Suriye,Türkiye,Yemen

Gri liste Türkiye için utanç olur

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!