G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,96
GBP41,10
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.422,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Göz Kapağı Estetiği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göz Kapağı Estetiği / Haberin Peşinde Urfa

Göz Hastalıkları için bilgi mi arıyorsunuz? Göz Kapağı Estetiği makalesine göz atın ve Göz Hastalıkları hakkında daha fazla bilgi edinin 

Blefaroplasti

Göz kapağında sarkmalar en çok nerede oluyor?

Göz çevresinde en sık gördüğümüz problemlerden biri üst göz kapağında. Bize hastalarımızın en çok başvurma nedenlerinden biri üst kapaklarında sarkma ve kapakların kirpiğe temas etmesi nedeniyle kadınlarda makyaj hattının bozulması, erkeklerde ise çalışma ve okuma sırasında gözlerde çabuk yorulma diyebiliriz. Üst kapağa baktığımızda, göz kapağı cildinin, zamanın yaptığı diğer izler gibi, yerçekimi nedeniyle aşağı doğru sarkma gösterdiğini görüyoruz. Bazı durumlarda bu sarkmalara üst yağ dokusu fıtıklaşmaları da eşlik edebiliyor.

Göz Kapağında sarkmalar ne gibi sıkıntılara yol açar?

Sarkan kapakların gözü kapatmasını engellemeye çalışan hastalarımızın alın kaslarını gereksiz yere kullandıklarını ve kaşlarını kaldırarak üst kapakların ağırlıklarını gidermeye çalıştıklarını görüyoruz. Alın kaslarının bu şekilde gereksiz kullanımı hem hızlı bir yorgunluk yaratarak okuma-çalışma süresinin kısalmasına neden oluyor, hem de kaşların fazla kalkmasıyla kişide bazen tuhaf bir hayret ifadesi oluşabiliyor. Ayrıca kaşların devamlı kaldırılmaya çalışılmasıyla, alın kaslarında enine çizgilenmeler ve bunun sonucunda derin kırışıklıklar ve yaşından ileri ve yorgun bir görüntü oluşabiliyor.

Üst kapak düşüklüğünü taklit eden durumlar olabilir mi?

Bazı durumlarda ise üst kapak düşüklüğünü taklit eden kaş düşüklüğü görüyoruz. Kapaklar aslında normal hattında olduğu halde, kaş hattı aşağıya düştüğü için yalancı bir kapak düşüklüğü görünümü oluşabiliyor. Ya da kapak düşüklüğü bir miktar kaş düşüklüğü ile birlikte seyredebiliyor. Bu durumda teşhisin doğru konulması ve hangisinden ne kadar olduğunun ayırdedilmesi çok önemli.

Alt kapaklardaki problemler nelerdir?

Alt göz kapağına geldiğimizde, burada yağ dokusu torbalanmaları, ciltte sarkmalar görebiliyoruz. Alt kapaktaki yağ dokusu fıtıklaşmaları nedeniyle zaman içinde gözyaşı oluğu dediğimiz yanak ve göz arasındaki oluğunun derinleşmesi söz konusu olabiliyor. Bunlar daha çok orta yaş grubunun sıkıntıları. Genellikle daha yaşlı hastalarda alt kapaklarda gevşeme ve buna bağlı kapağın içe veya dışa dönmesi de olaya eşlik edebiliyor. Bu durum hastaların gözlerinde sulanma-batma, yanma ve kızarıklıklara, gözün beyazının fazla görünmesine bağlı kötü bir görüntüye, kirpiklerin gözde korneayı çizmesi nedeniyle enfeksiyonlara kadar giden bir dizi sıkıntıya sebep olabiliyor.

Ameliyat öncesi dikkat etmem gereken şeyler var mı?

Hastalarımızın ameliyat öncesinde, eğer varsa, kan sulandırıcı ilaçları 1 hafta kadar önce doktorlarına danışarak kesmeleri, hem ameliyat sırasındaki kanamayı azaltma açısından, hem de ameliyat sonrası ödem ve morlukların azalması açısından önemli. Yoksa ameliyat sonrası yara dudaklarından sızan kan ödemi ve morlukları artırma yönünde çalışacaktır.

Ameliyat sonrası eve gidince ne yapmalıyım?

Biz ameliyatın ilk günü kendilerine özellikle buz uygulaması yapmalarını ve başları biraz yüksekte uyumalarını tavsiye ediyoruz. Ameliyatlı alanlara su değmemesi gerekmektedir. Bu yüzden duş alınırken göz çevresindeki ameliyatlı alanın korunması gerekmektedir. Mümkünse saçların göz çevresine su değmeyecek şekilde kuaförde yıkatılmasını öneriyoruz. Vücudun yıkanmasıyla ilgili bir sıkıntı yoktur.

Ne zaman işimin başına dönebilirim?

Hastalarımızın dikişlerini 7. günde alıyoruz, genellikle pek çok hastamız birinci haftanın sonunda işbaşı yapabiliyorlar.

Göz Kapağı Estetiği

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!