G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gelecek Partili Şahin: “Deprem bölgesinde vatandaşları zor bir kış ve uzun süreç bekliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partili Şahin: “Deprem bölgesinde vatandaşları zor bir kış ve uzun süreç bekliyor! / Haberin Peşinde Urfa

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili  İsa Mesih Şahin, 25 Ağustos’ta başlayarak 9 gün boyunca deprem bölgesinde yaptığı çalışmanın ardından deprem bölgesi gözlem raporunu  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) deyaptığı basın toplantısıyla açıkladı.

Hasar gören deprem bölgesinde çalışmaları inceleyen Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, gözlem raporunu TBMM’de düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, “Türkiye 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş depremleriyle sarsıldı. Milletçe canımız yandı. Yüreğimiz yangın yerine döndü. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, halen tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Deprem sonrasında 85 milyon kenetlendik, büyük bir toplumsal dayanışma örneği gösterdik. Bu kadirşinaslık örneği için asil milletimize bir kere daha şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Gelecek Partisi’nin yapıcı muhalefet anlayışının bir yansıması olarak deprem bölgesinde önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirten İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, “Şahsımın başkanlığındaki Gelecek Partisi heyeti olarak 9 günlük bir deprem bölgesi ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaret çerçevesinde 9 ilimizi, 8 taşra ilçesi ve 5 köy ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerdeki amacımız iktidarın açığını aramak değil, deprem bölgesinin son durumunu yakından incelemek, gözlemlerimizi yetkili makamlarla paylaşmak ve sürece dair olumlu katkı sunmak. Ziyaret ettiğimiz illerde toplu konut inşaatlarını yakından takip ettik, TOKİ şantiyelerini ziyaret ettik, yetkililerden bilgi aldık, inşaatların son durumunu bizzat inceledik. Bunun yanında, konteyner kentleri ziyaret ettik. Yetkililerden bilgi almakla yetinmedik, depremzede vatandaşlarımızın kapısını çaldık, sorun ve talepleri bizzat onlardan dinledik. Şehir merkezlerinde esnafımıza, vatandaşımıza selam verdik, dert dinledik. Şehirlerimizin son durumunu, süreçten kaynaklanan sorunları yakından gözlemledik.” şeklinde konuştu.

“Bölgede yapılan toplu konut sayısı yeterli seviyede değildir…”

Verilen bilgilerin çelişki içerisinde olduğunu ve kamuoyuna bilgi vereceklerse şeffaf olmaları gerektiğini söyleyen Milletvekili İsa Mesih Şahin, “Cumhurbaşkanın da deprem sonrasında ‘bize bir yıl süre verin’ şeklinde bir mesaj vermişti. Bu mesajın bölgedeki anlamı şu, 1 yıl içinde mağduriyetler giderilecek! Peki giderilebilecek mi? Bölgede gördüğümüz tablo, TOKİ tarafından yapılan inşaatlar yeterli seviyede değildir. 180 bin inşaata başlandığı bilgisi çelişkili bir bilgidir. Bunu doğrulamaya çalıştık, ancak bu sayıda inşaatları gözlemleyemedik. Depremzede vatandaşlarımızı zor bir kış bekliyor demiştik! Sadece bir kış değil, çok sayıda kış soğuk ve çetin geçecek. Burada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Eğer ki iktidar şunu yapacaksa, yerel seçim öncesinde her ilde bir kısım yapılan konutları teslim edip, ‘Ey Vatandaş bakın yaptık, az sabır geri kalanını da yapacağız’ gibi bir göz boyama siyaseti yapacaksa, yapmasınlar! Canı yanan vatandaşımızın üzerinden bunu yapmasınlar. Kamuoyunu şeffaf bir şekilde aydınlatsınlar.  Bizim iktidardan beklentimiz budur. Toplu konut konusunda son olarak tekraren, bölgede yapılan toplu konut sayısı yeterli seviyede değildir. Barınma konusunda yaşanan mağduriyetin uzun yıllar devam edeceğini düşünürüz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Gelecek Partili Şahin: “Deprem bölgesinde vatandaşları zor bir kış ve uzun süreç bekliyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!