G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gaziantep’teki yeşil alanlar, çevre dostu elektrikli araçlarla temizlenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’teki yeşil alanlar, çevre dostu elektrikli araçlarla temizlenecek / Haberin Peşinde Urfa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil şehir kimliğini güçlendirmek ve çevreyi korumak amacıyla il genelindeki refüj, kanal, mesire alanları ve parklarda elektrikli araçlarla hizmet verecek.

Yeşil şehir unvanıyla her geçen gün çevre dostu projelerle hizmet ağını genişleten Gaziantep Büyükşehir, il genelindeki yeşil alan oranını korumak ve artırmak, karbondioksit salınımını engelleyerek daha temiz havayla vatandaşı buluşturmak için araç-ekipman envanterine elektrikli araçları dahil etti.

Bu kapsamda refüj, kanal, mesire alanları ve parklarda hizmet verecek; mini yükleyici, süpürme aracı, çöp taksi, acil durumlar için kapalı tip araç ve traktör ile tanker kentin kalbi konumundaki yeşil alanlar için hizmet sağlayacak. Ağırlıklı olarak elektrikli araçlarla verilen bu hizmetle yerel belediyelere örnek olmak amaçlanıyor.

Öte yandan büyükşehir, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Bey Mahallesi’nin mimari yapısını korumak başta olmak üzere yerli ve yabancı turistin temiz bir ortamda gezisini gerçekleştirmesini sağlamak için tarihi mahallenin dar sokaklarına özel çöp taksi araçlarıyla hizmet götürecek.

“Şehrin imajı çok önemli”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makinaların uygulamalı olarak gözlemleyerek, özellikle çöp kamyonlarının giremediği dar alanlarda büyük fayda sağlayıp, yeşil şehir imajına katkı sunan proje hakkında, “Aletlere baktığımız zaman hepsi elektrikli. Karbondioksit salınımı olmayan, havayı kirletmeyen ve kullandığın zaman özellikle küçük alanlara, tarihi dokulara büyük araçlar girmiyor. Tarihi dokuda gelen turisti daha iyi ağırlamamız gerekiyor. Şehrin imajı çok önemli. Özellikle tarihi dokuda gelen her turistin buradaki tarih ve kültür şehrine uygun, hepsinde de teknolojiyi kullanan akıllı şehir alt yapısı var” değerlendirmesinde bulundu. 

“Biz hedefleri, iddiası olan bir şehiriz”

Yaptığı büyük çalışmalarla Gaziantep’in örnek şehir olduğunu belirten Şahin, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Gaziantep büyükşehir olarak ikinci dönemimizde her geçen gün hem dünyayı örnek hem Türkiye’ye örnek güzel işler yapıyoruz. Biz burada önderlik yapınca diğer şehirler hemen bunu örnek alıyor ve kendileri yapıyor. Biz bu bölümü bu dönem yeni kurduk. Ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Çünkü biz hedefleri olan iddiası olan bir şehiriz. Yeşil şehiriz. Bu şehir yeşili seviyor. Yeşili korumak, geleceğe taşımak ve bunu temiz yollarla, solmayan çiçeklerle, kurumayan ağaçlarla devam ettirebilmemiz için önce yetişmiş insan gücü istiyor. Hakikaten bu işe inanmış büyük bir kadro var arkamızda.  Bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Gaziantep’teki yeşil alanlar, çevre dostu elektrikli araçlarla temizlenecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!