G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fortinet’in kimlik ve erişim yönetimi ile Sıfır Güvene doğru ilk adım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fortinet’in kimlik ve erişim yönetimi ile Sıfır Güvene doğru ilk adım / Haberin Peşinde Urfa

Siber saldırıların yüzde 82’si insan unsuruna, genellikle de kullanıcı kimliğine dayanıyor. Kurumların kullanıcı kimlikleri için sıkı güvenlik kontrolleri sağlaması şart. Fortinet, kurumların kimlik güvenliğini sağlamalarına yardım

Hibrit çalışma düzenine geçen kurum sayısı arttıkça, kullanıcı kimliği her zamankinden daha değerli bir meta haline geliyor. Siber suçlular her ölçekteki kuruma karşı saldırı gerçekleştirmek için sürekli olarak bir kullanıcının kimliğini tehlikeye atmanın veya istismar etmenin yollarını arıyor. Tehdit aktörleri kullanıcının kimliğine erişim sağladıktan sonra, genellikle ağa ve bu kullanıcı kimliğine bağlı kaynaklara tam erişime sahip oluyor.

Kimlik güvenliğini sağlamak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Yakın tarihli Verizon Veri İhlali Araştırmaları Raporu’na göre, saldırıların yüzde 82’si insan unsuruna, genellikle de kullanıcı kimliğinin kendisine dayanıyor. Kimlik temelli saldırılar tüm sektörlerde artıyor ve güvenlik açıklarını kapatmak genellikle aşırı çalışan BT ve güvenlik ekiplerine düşüyor.

Çoğu durumda, sıfır güvene doğru atılan ilk adım kimlik oluyor.

Uzaktan çalışma ve özel bulutlar, genel bulutlar ve şirket içi gibi birden fazla konumdaki kaynaklara erişim ihtiyacının artması gibi değişiklikler nedeniyle kurumların kullanıcı kimlikleri için sıkı güvenlik kontrolleri sağlaması daha zor. Fortinet, kurumların kimlik güvenliğini sağlamalarına yardımcı olmak için bir dizi Kimlik ve Erişim Yönetimi (IAM) çözümü sunuyor.

Kullanıcı kimliğini güvence altına almak, “asla güvenme, her zaman doğrula” şeklindeki sıfır güven ilkesinin temel unsurlarından biri fakat yine de sıfır güvenin nasıl uygulanacağı konusunda şirket içinde tanımlanmış ve stratejik bir yaklaşım olması gerekiyor. Her kullanıcının kimliği doğrulanması ve her kullanıcıya kimliği hakkında bilinenlere dayanarak yalnızca en az ayrıcalıklı erişim verilmesi gerekiyor. Ayrıca, bu kontrollerin uygulanmasının kullanıcıları nasıl etkileyeceğini göz önünde bulundurarak deneyimlerini ve üretkenliklerini olumsuz etkilememesini sağlamak da önemli.

Fortinet, IAM’e geçişi kolaylaştırıyor

Fortinet, Fortinet Security Fabric ile entegre IAM çözümlerinin eksiksiz bir tamamlayıcısı ile IAM’e geçişi basitleştirmeye yardımcı oluyor. Fortinet kimlik doğrulama araçları, kullanıcıların söyledikleri kişi olduklarından emin olmalarını sağlıyor. Kurumlar FortiAuthenticator’ı kullanarak tüm kullanıcı kimlik doğrulama ve yetkilendirme ihtiyaçlarını yönetebiliyor ve tüm kullanıcılar için SSO’yu kolayca kurabiliyorlar. FortiAuthenticator, bir kullanıcıyı kullanıcı adı ve şifrenin yanı sıra ikinci bir kimlik doğrulama yöntemi girmeye zorlayarak erişimi güvence altına almak için kullanılan çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) araçlarıyla entegre edildi. MFA, yalnızca yetkili kullanıcıların erişimini sağlayarak başka bir güvenlik katmanı ekliyor ve olası ihlallere karşı gelişmiş koruma sağlıyor.

Fortinet’in entegre ZTNA ve IAM çözümleri

Sıfır güven ağ erişimi (ZTNA), uygulama erişimi konusunda güvenliği artırmak isteyen kurumlar için bir sonraki mantıklı adım. ZTNA’ya geçerken, hassas kaynaklara erişen kullanıcılara erişim izni verilmeden önce mutlaka MFA ile tam olarak doğrulanmalı. Fortinet ZTNA ve IAM çözümleri sıkı bir şekilde entegre olduğu için sıfır güvene geçişi basitleştirmeye yardımcı oluyor. Fortinet ZTNA uygulama ağ geçidini ZTNA uygulama noktası ve FortiClient’ı ZTNA cihaz aracısı olarak kullanmak, güvenli bağlantılar için Evrensel ZTNA yaklaşımını benimsemeyi mümkün kılıyor. FortiOS işletim sistemi üzerinde çalışan herhangi bir şey, örneğin Fortigate, uygulama noktası olarak kullanılabiliyor.

FortiClient VPN’den ZTNA’ya geçişi kolaylaştırıyor

FortiClient, ZTNA’nın sorunsuz kurulumunu, çalışmasını ve mimarisini sağlıyor. Aynı zamanda hem VPN hem de ZTNA bileşeni olduğu için kurumların ZTNA’ya daha kolay geçmesine yardımcı oluyor. Fortinet ZTNA mimarisi VPN altyapısını yansıtıyor, bu da uzaktan erişimi geliştirmek için ZTNA kullanan şirketler için önemli. Şirketler çoğu durumda, VPN ağından ZTNA ağına geçiyorlar.

Hem VPN hem de ZTNA’nın tek bir yerde olması BT ekipleri için karmaşıklığı azaltmaya yardımcı oluyor çünkü iki ayrı çözümle değil sadece tek bir ajanla uğraşmaları gerekiyor. FortiClient, ZTNA’ya kontrollü ve dikkatli bir şekilde geçişi mümkün kılıyor çünkü kurumlar, kalan erişim gereksinimleri için VPN kullanmaya devam ederken, her seferinde bir uygulama olmak üzere tüm uygulama kapsamını kademeli olarak ZTNA’ya taşıyabiliyor.

Ortamlarının güvenliğini sağlamak için kurumların kimliği sıfır güven yolculuklarının ilk adımı haline getirmeleri gerekiyor. IAM’e geçmek ve sıfır güven ilkelerini benimsemek zaman alsa da Fortinet’in sağlam çözümleri bu geçişi kolaylaştırıyor.

Fortinet’in kimlik ve erişim yönetimi ile Sıfır Güvene doğru ilk adım

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!