G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Fonksiyonel Bağlantı Kopması Sendromu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fonksiyonel Bağlantı Kopması Sendromu / Haberin Peşinde Urfa

Nörolojik Hastalıklar için bilgi mi arıyorsunuz? Fonksiyonel Bağlantı Kopması Sendromu makalesine göz atın ve Nörolojik Hastalıklar hakkında daha fazla bilgi edinin 

Sinirbilim uzun zamandır insan beyninin tamamen işlev görmesi için, beynin geniş alanlarının yanı sıra sol ve sağ hemisferlerin iletişim için sürekli olarak elektriksel uyarılar kullandığını tespit etti. Bu durum çok önemlidir çünkü her hemisfer, içinde yaşadığımız dünyaya tepki vermemizi sağlayan farklı işlevleri yerine getirir. Bununla birlikte, daha yakın tarihli araştırmalar, beynin iki tarafı aynı oranda olgunlaşmadığında, bu durumun iki taraf arasındaki elektriksel dürtülerin dengesini bozduğunu ve iletişimi engellediğini göstermektedir. Artık bu iletişim sorununun sayısız davranışsal, sosyal ve öğrenme güçlüğünden sorumlu olduğunun kanıtları mevcuttur.

Yaygın gelişimsel bozukluk, Otizm, dikkat eksikliği, öğrenme güçlükleri, hiperaktivite son zamanlarda sıklığı artan çocukluk çağı nöropsikiyatrik bozukluklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Nedeni tam olarak bilinmeyen bu durumlar kişi ve toplum sağlığına olumsuz durumlara yol açar.

Her ne kadar tıp geleneksel olarak bu çocukları semptomlar grubu tarafından tanımlanan farklı bir bozukluğa sahip olarak sınıflandırmış olsa da- en başta otizm, DEHB, Asperger sendromu ve disleksi ve diğerleri- değerlendirme imkanları ve tanısal görüntüleme tekniklerindeki yeni gelişmeler, bu durumları olan çocukların beyinlerindeki çarpıcı benzerlikler göstermektedir. Artık davranış ve öğrenmeyi olumsuz etkileyen neredeyse tüm koşulların aslında beynin alanları, özellikle beynin sağ ve sol hemisferleri arasındaki elektriksel aktivite dengesizliği gibi tek bir sorunla ilişkili olduğunu görebiliyoruz. Bunun için bir isim bile var: Fonksiyonel Bağlantı Kopması Sendromu (Functional Disconnection Syndrome-FDS).

Yeterince dikkatli incelenince, bu rahatsızlıkları olan çocukların bir takım ortak semptomları paylaştığını görebilirsiniz. Bunlar tesadüf değildir. Hepsi FDS’nin belirtileridir ve sadece beynin balans bozukluğu olan tarafı ve bu balans bozukluğunun ciddiyeti açısından farklılık gösterir. Klinik bulgular farklılık gösterir. Beyni bir bütün olarak değerlendirmek tedaviye katkı sunar.

FONKSİYONEL BAĞLANTISIZ ÇOCUKLAR (Cinemascope ve NÖRALP Akademi) kitabında ayrıntılı olarak tanımı, nedenleri ve tedavi yöntemleri anlatılmaktadır.

Fonksiyonel Bağlantı Kopması Sendromu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!