G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,79
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.408,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Finansal tetikçiler devrede: Döviz manipülasyonu ile muhalefete destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal tetikçiler devrede: Döviz manipülasyonu ile muhalefete destek / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye yeni güne, bir kez daha döviz kurunda yaşanan sağlıksız fiyat oluşumlarıyla uyandı. Merkez Bankası, manipülasyonları engellemek maksadıyla piyasaya satım yönünde, yakın dönemde dördüncü defa doğrudan müdahalede bulundu. Gelişmeler, her fırsatta iktidarı hedef alan ve Türkiye ekonomisini diz çöktürmeye yönelik kasıtlı hamlelere, ‘son günlerde muhalefette yaşanan krizleri unutturmak için’ bir yenisinin daha eklendiğini akıllara getirdi.

Gün içerisinde açıklanan cari işlemler hesabına göre; Türkiye, ekim ayında 3 milyar 156 milyon dolar fazla verdi. Ekonominin pozitif ivme yakaladığı günde, Türkiye ekonomisine diz çöktürmeye yönelik kasıtlı hamlelere bir yenisi daha eklendi.

Dolar, serbest piyasalarda haftayı 13.84 liradan, Euro ise 15.64 seviyesinden açtı.

Cari denge işlemlerinin kamuoyuna duyurulmasının ardından Dolar 14.25, Euro ise 16.45 seviyelerine çıktı.

Gelişme sonrası Merkez Bankası’ndan döviz fiyatlarına sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle dördüncü kez müdahale geldi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” denildi.

Peş peşe yaşanan gelişmeler, başta döviz ve faiz olmak üzere Türkiye’de yaşanan sert ekonomik hareketin, aslında ‘ekonomik saldırı’ olduğunu bir kez daha teyit etti.

Her fırsatta iktidarı hedef alan ve Türkiye ekonomisini diz çöktürmeye yönelik kasıtlı hamlelere, ‘son günlerde muhalefette yaşanan krizleri unutturmak için’ bir yenisinin daha eklendiğini akıllara getirdi.

‘MUHALEFETTE KRİZ’ GÜNDEMİNE EKONOMİK MANİPÜLASYON

Geride kalan gün, İstanbul’da düzenlenen HDP kongresinde, terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Salonu dolduran HDP’liler hep bir ağızdan PKK marşı söyleyerek ant içti. Skandal gelişme sonrası Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne atanan terör iltisaklı yüzlerce kişi ile HDP kongresinde yaşanan skandalların konuşulmasının beklendiği günde, gündem bir anda ‘döviz kurlarına’ çevrildi.

Her fırsatta HDP ile yapılan ‘gizli’ ittifakın konuşulmasını ve kendilerine gelecek eleştirilere bir şekilde kulak tıkamayı hedefleyen muhalefet kanadı, yaşanan skandalları birkaç cümleyle geçiştirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, HDP kongresinde yaşananlar için, “Bu hiçbir şekilde kabul edilemez, yanlıştır.” derken İBB’de yaşanan ‘terör iltisaklı atama’ skandallarına ilişkin ise, “Ortaya konan belge yok. İpe sapa gelmez iddialar var. Kimse boş atıp dolu tutturmaya kalmasın.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi,Dolar,Döviz,Euro,Türkiye,Muhalefet,HDP,CHP


Finansal tetikçiler devrede: Döviz manipülasyonu ile muhalefete destek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!