G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,80
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.399,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Facebook’a karşı boykot büyüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivil toplum kuruluşları, Facebook’un nefret söylemleri karşısında sessiz kalması üzerine #StopHateforProfit (Kâr için nefreti durdur) kampanyasını başlatmıştı. İlk olarak The North Face’in destek verdiği boykot kısa sürede büyüdü. REI, Upwork, Patagonia ve Dashlane de temmuz ayında Facebook ve Instagram’a reklam vermeyeceklerini açıkladı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in, Donald Trump’ın, “Yağma başladığında silahlar ateşlenmeye başlar” sözleri karşısında bir şey yapmama kararı başını ağrıtmaya devam ediyor. Zuckerberg ilk olarak kendi şirketinin çalışanları tarafından ağır şekilde eleştirildi.

CNN’de yer alan habere göre Facebook, bu kez de şirketlerin reklam vermeme boykotuyla karşı karşıya. Sivil toplum kuruluşları, geçtiğimiz hafta, #StopHateforProfit (Kâr için nefreti durdur) başlatmıştı. Buna ilk katılan The North Face olmuş, artık Facebook’a reklam vermeyeceklerini açıklamıştı.

‘ŞİRKETLERİN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ’

Facebook Küresel İş Grubu Başkan Yardımcısı Carolyn Everson, “Her markanın kararına derinden saygı duyuyoruz. Nefret söyleminin kaldırılması için önemli çalışmalara odaklanmaya devam ediyoruz” dedi. Ancak bu sözlere rağmen boykot hızla büyümeye devam ediyor. İşte Facebook’a reklam vermeme kararı alan diğer şirketler:

REI: Spor ve kamp malzemeleri markası REI, The North Face’ten sonra boykota katılan ikinci şirket oldu. Yapılan açılamada, “82 yıl boyunca insanları, kâr etmenin önüne koyduk. Temmuz ayı boyunca Facebook ve Instagram reklamlarını geri çekiyoruz” denildi.

UPWORK: Küresel çapta serbest çalışma platformu olan Upwork’ten atılan tweette, “Upwork, temmuzda Facebook’a reklam vermeyerek nefreti duraklatıyor. #StopHateForProfit” ifadeleri yer aldı.

PATAGONIA: Bir diğer spor ve kamp malzemesi üreticisi olan Patagonia da boykota katıldı. Duyuruyu Twitter’dan yapan şirket, “Seçimlerin güvenliğinden küresel salgına ve ırk adaletine kadar birçok konuda riskler arkanıza yaslanıp bekleyemeyeceğimiz kadar yüksek. Bazı şirketler Amerikalıların özgür ve adil seçime erişimini sağlamak için çok çalışırken, soruna katkıda bulunan şirketlere destek vermeyeceğiz” sözleriyle Facebook’a yüklendi.

DASHLANE: Şifre yönetim uygulaması olan Dashlane’in yöneticisi Joy Howard, “Facebook’un sadece konuşup, sorumluluk almayacağı çok açık. Sadece paranın söylediklerini söylemeye devam edecekler. Artık bizim eyleme geçme zamanımız geldi” diye konuştu. Howard, diğer teknoloji firmalarını da boykota katılmaya davet etti.

Facebook’a karşı boykot büyüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!