G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,67
GBP40,63
BIST10.111,47
GR. ALTIN2.410,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

EYT Haberleri: EYT’de son durum, EYT son gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EYT Haberleri: EYT’de son durum, EYT son gelişmeler / Haberin Peşinde Urfa

KısaltmasıEYT olarak ifade edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası memur ve memur emeklileri tarafından merak edilen bir konu. EYT yasasının meclisten geçmesi ve getireceği değişikliklerle ilgili son haberler yakından takip edilmekte. Bu kapsamda arama motorunda “EYT nedir, EYT haberleri, EYT’de son durum, EYT son dakika” gibi sorgulamalar yapılmakta. Haberimizde EYT ile ilgili merak edilen bütün detayları derledik. EYT nedir? EYT’de son durum nedir? EYT kimleri ilgilendiriyor? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili detaylar..

Sigortalılık süresini ve prim ödemelerini tamamlamış ancak emekli olmak için yasa ile belirtilen yaşı bekleyen milyonlarca çalışanın gündeminde EYT haberleri yer alıyor. EYT ile ilgili son gelişmeler, EYT son dakika haberleri yakından takip edilmekte. EYT çıkacak mı? EYT çıkarsa kimleri ilgilendirecek? EYT ile ilgili detaylar haberimizde…

EYT NEDİR?

EYT, Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ı ifade eden bir kısaltmadır. 8 Eylül 1999 tarihinden önce kadın 20; erkek 25 yıl sigortalılık ve 5000 gün prim koşulunu yerine getirerek emekli olabiliyordu. 8 Eylül 1999 tarihinde 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu ile emeklilik yaşı kademeli olarak kadınlarda 58, erkeklerde 60’a çıkartıldı. 2008 yılında yapılan ikinci değişiklikle de emeklilik yaşı 2036’dan itibaren yeniden kademeli olarak artırılarak kadın ve erkeklerde 2048 yılında 65’te eşitlenecek.

EYT ÇIKARSA NE OLACAK?

Ek gösterge artışı maaşları, emekli ikramiyesini ve emekli maaşını artıracak. Emekliler, dul ve yetimler de imkândan yararlanacak. Bu durumda 3600 ek göstergenin çıkması halinde emekli maaşında bir artış olacaktır.

EYT İLE İLGİLİ SON YAPILAN AÇIKLAMALAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.” ifadeleri yer aldı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis’e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT’lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların n.yetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis’in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.”

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumun bütün kesimlerinin alım gücünü artıracak politikaları hayata geçirmek noktasında talimatları olduğunu aktaran Akbaşoğlu, “Biz, asgari ücreti, 3600 Ek Gösterge’yi, sözleşmelilerin durumunu, emeklilerimizin durumunu bu kapsamda EYT’lilerin durumunu, gündemimizde olmak suretiyle, bir süreç yönetimi ve sıralama çerçevesinde kamuoyu ile paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞE DÖNÜK PRİM BORCU ÖDENEBİLİR Mİ?

Sosyal güvenlik sistemimizde geçmişe yönelik boş günlere toplu prim ödeyerek emekli olma usulü yok.

BAĞKUR’DAN SSK’YA GEÇİŞ YAPMANIN AVANTAJI VAR MI?

Bağkur’dan SSK’ya geçiş yapacak olan sigortalıların emekliliklerine en az 3.5 yıl kaldığında geçiş yapabilmeleri mümkündür.

Önceden Bağkur ödemesi yapıp ardından SSK’ya geçiş yapacak olan sigortalıların hizmet birleştirme işlemini mutlaka yapmaları gerekmektedir.

Önceden Bağkur ödemesi yapıp ardından SSK’ya geçiş yapacak olan sigortalıların hizmet birleştirme işlemini mutlaka yapmaları gerekmektedir.

Bağkur’dan SGK’ya geçiş yapıldıktan sonra hizmet birleştirme işleminin de yapılması ile beraber artık emeklilik koşullarını SGK Müdürlüğü belirlemektedir.

Bağkur’dan SSK’ya geçiş yapıldıktan sonra vatandaşın sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için SSK’dayken 30 gün prim ödemesinin yapılması gerekmektedir.

Geçiş yapılabilecek son 3.5 yıl hesaplanırken askerlik ve doğum borçlanmaları dikkate alınmamaktadır. Sigortalının fiilen 3.5 yılı çalışarak geçirdikten sonra geçiş yapması gerekmektedir.

Bağkur prim borcundan dolayı Bağkur’dayken sağlık hizmetleri durdurulmuş olanların SSK’ya geçmeleri sonucunda 30 gün prim ödemesi yapılması ile beraber sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlamaları mümkün olmaktadır.

Son 3.5 yılın prim ödemesinin yapıldığı kurum, emekli olunacak olan kurumdur. Dolayısı ile Bağkur’dan SSK’ya son 3.5 yıl içerisinde geçenler, SSK’dan emekli olmaktadırlar.

eyt,eyt haberleri,eyt son gelişmeler,eyt son durum,eyt nedir,eyt son dakika,eyt gelişmeleri,eyt açıklamaları


EYT Haberleri: EYT’de son durum, EYT son gelişmeler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!