G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Evden çalışma ile ilgili 7 dolandırıcılık türü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evden çalışma ile ilgili 7 dolandırıcılık türü / Haberin Peşinde Urfa

Evden çalışma ile ilgili dolandırıcılıkların genelde internette, sosyal medyada, LinkedIn gibi yasal kariyer siteleri ve diğer platformlarda görülen bir ilanla başladığını söyleyen siber güvenlik şirketi ESET dikkat edilmesi gereken tehlikeli durumları yedi başlık altında  topladı.

 Yeniden yollama

Hedef seçilen kişiyle paket alma, potansiyel olarak malzeme inceleme ve ardından başka bir varış noktasına göndermesi için anlaşıldığından bahseden ESET, ''Bunlar “paket işleyici”, “paket işleme asistanı” veya hatta “depo dağıtım koordinatörü” olarak ilana çıkabilir.  Gerçekte kurban, ele geçirilmiş mali bilgilerle satın alınan çalıntı malları teslim alıyor ve asıl suçu gizlemek için suçlunun izlerini örtmesine etkin olarak yardım ediyor.'' açıklamasında bulundu.

Sahte gizemli müşteri

ESET kurbanın ürünleri satın alması ve alışveriş deneyimi hakkında rapor vermesi için işe alındığından ancak satın almalar , ön eğitim ve diğer masraflar için kendilerine verilen çekin karşılıksız çıktığını söyledi.

Sahte kişisel asistan

''Kurban, kişisel asistan olarak işe alınır ve masrafları karşılamak için bir çek gönderen işvereni için bazı satın almalar yapması istenir.'' ifadelerini kullanan ESET: '' Paranın bir kısmının banka havalesi veya dijital uygulama yoluyla iade edilmesini isteyebilirler. Orijinal çek karşılıksız çıkacakıyor ve kurban zarar ediyor..'' ifadelerine yer verdi.

Kendi işinizi kurun 

Bir dolandırıcılık şirketi, kurbanın girişimci olmasına yardımcı olacak kaynaklar sunduğunu iddia ederek  işe yaramaz kurs materyalleri için para istiyor.

Evde montaj işi

ESET, mağdurlara oyuncakları veya el işi ürünleri bir araya getirmeleri ve işverenlerine geri göndermeleri için para ödeneceği şeklinde yalan söylendiğini açıkladı.Öte yandan başlangıç kiti için bir miktar para ödemeleri gerekiyor. Ödeme yaptıktan sonra, ortada herhangi bir iş olmadığı anlaşılabiliyor.

MLM dolandırıcılığı

''Bazı çok katmanlı pazarlama (MLM) fırsatları, sahte şirketlerin kayıt yaptıran kişilere başkalarını işe almaları için güzel bir komisyon ödeneceğine söz verdiği dolandırıcılıklardan başka bir şey değildir.'' diyen ESET, potansiyel müşterilere satmak için işverenden ürün almaya zorlanacaklarını söyledi.

Nasıl güvende kalabiliriz?

ESET uzmanları evden çalışma ile ilgili dolandırıcılık tehditlerinden korunmak için şunları dikkat edilmesi gerektğini aktardı:

''Olumsuz çevrimiçi eleştirileri kontrol etmek için iş teklifi yapan şirket hakkında araştırma yapın. İşverene programın toplam maliyetinin ne kadar olduğu, ne zaman ödeme yapılacağı, kim tarafından ve nasıl ödeme yapılacağı gibi pek çok soru sorun. Meşru bir sitede yayımlandığı için iş ilanının meşru olduğunu düşünmeyin. Kazanılacak paranın, şirkete bir başka kişiyi üye yapmaktan geçtiği işlere başvurmayın. Diğer işe alınanların referansları da dahil olmak üzere şirketin internet sitesinde verdiği bilgilere inanmayın çünkü bunların tümü sahte olabilir.İstemediğiniz herhangi bir kişiye yanıt vermeyin veya e-posta ya da kısa mesaj gibi istenmeyen iletilerdeki bağlantılara tıklamayın.Beklenmedik bir iş teklifini takip etmek istiyorsanız, ilk e-postayı yanıtlamak yerine şirket hakkında biraz arka plan araştırması yapın.''

Hibya Haber Ajansı

Evden çalışma ile ilgili 7 dolandırıcılık türü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!