G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,79
GBP40,73
BIST10.183,28
GR. ALTIN2.405,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Enflasyon döngüyü değiştirir mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon döngüyü değiştirir mi? / Haberin Peşinde Urfa

ABD tüketici fiyatları Temmuz ayında fiyatların aylık %1,3 arttığı Haziran ayına göre değişmedi.

ABD tüketici fiyatları Temmuz ayında fiyatların aylık %1,3 arttığı Haziran ayına göre değişmedi. Temmuz ayı sonucu, petrol fiyatlarındaki keskin düşüş nedeniyle beklentilerin altında geldi. Beklenenden daha yumuşak gelen ABD enflasyon raporunun FED’in daha az agresif faiz artırımına yönelik ipuçları teşvik etmesinin ardından, Asya piyasalarında değer kazanımı görülürken, dolarda gerileme seyredildi. Enflasyondaki sürpriz düşüş hareketi, piyasanın 75 baz puanlık bir Fed zammı ve hatta toplantılar arası hareketlerden duyduğu korkunun çoğunu ortadan kaldırıyor şeklinde söylemler oluştu. Ancak Fed, şu anda kırk yılın en yüksek seviyelerinde seyreden enflasyonu dizginlemek için uyguladığı giderek agresifleşen para politikası sıkılaştırmasından vazgeçmeden önce TÜFE büyümesinde birkaç aylık düşüşe ihtiyaç duyulacağını belirtti. Chicago Fed Başkanı Charles Evans’da, tüketici fiyatlarının bir önceki yıla göre% 8,5 arttığı göz önüne alındığında, enflasyonun hala “kabul edilemez” derecede yüksek olduğunu ve Fed’in şu anda% 2,25-% 2,5 aralığında olan politika faizini bu yıl% 3,25-% 3,5’e ve gelecek yılın sonuna kadar% 3,75-% 4’e yükseltmesi gerekeceğini söyledi. Petrol tarafında ise, azalan talepler doğrultusunda fiyatlar düşüyor. Brent ham petrol vadeli işlemleri %0.5 düşüşle 96.87$’a düşerken, ABD Batı Teksas Orta vadeli ham petrol vadeli işlemleri %0.7 düşüşle 91.32$’a geriledi. Transneft, Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın bu ayın başından bu yana Orta Avrupa’nın bazı bölgelerine Rus petrol boru hattı akışını askıya aldığını, çünkü Batı yaptırımlarının Moskova’dan transit ücret almasını engellediğini söylemişti. Transneft, Druzhba petrol boru hattının güney ayağı üzerinden petrol akışını yeniden başlattı. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %1.0 yükseldi. Spot altın, ons başına 1.790 dolardan işlem gördü. Bugün yurt içinde ödemeler dengesi rakamları yakından takip edilecek, yurt dışında ise gözler ABD’den gelecek üretici fiyatlarında olacak.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Ukrayna’nın dün Rus petrolünü Avrupa’ya taşıyan Drujba Petrol Boru Hattı’ndan sevkiyatı kesmesinin ardından Ukrayna ve Rusya’nın yeniden anlaştığı ve petrol akışının başladığı duyuruldu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Tayvan ziyaretinin ardından Çin’in düzenlediği askeri tatbikatlar hakkında, “Çin’de gördüğümüz şey, Tayvan’a yönelik baskıların normalleştirilmeye çalışıldığı. Bunun olmasına izin veremeyiz” dedi

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Temmuz ayında tüketici fiyatlarında artış beklentilerin gerisinde kalsa da Fed’in faiz artırımlarına devam etmesi gerektiği görüşüne bağlı olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) baş ekonomisti Huw Pill, en azından birkaç yıl parasal genişlemeye geri dönülmesini beklemediğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Başbakan seçilmesi halinde enerji fiyatlarının aşağı getirilmesi için enerji şirketleri ile birlikte çalışacağını söyledi

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ABD’de tüketici fiyat endeksinin Temmuz ayında enflasyonun hızlanmadığını ortaya koymasının Fed’in para politikasını sıkılaştırmaya başlamasından bu yana enflasyon konusunda gelen ilk “pozitif” işaret olduğunu söyledi.

FED Daly, Faiz oranları yıl sonuna kadar yüzde 3,5’in hemen altına kadar yükselmeli.

Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD’den oluşan G7 ülkeleri Avrupa Birliği (AB) ile birlikte yayınladıkları ortak bildiride, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’nin kontrolünü Ukrayna’ya devretmesi istedi

Kuveyt Merkez Bankası(CBK), iki hafta içinde ikinci kez faiz oranında 25 baz puan artışa gitti.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Enflasyon döngüyü değiştirir mi?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!