G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,77
GBP40,65
BIST10.261,86
GR. ALTIN2.389,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Enerji krizi metal fiyatlarını vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji krizi metal fiyatlarını vurdu / Haberin Peşinde Urfa

Artan enerji fiyatlarının metaldeki üretim maliyetlerini artırması nedeniyle emtia piyasasında metal fiyatlarını artıyor. Pek çok metalin fiyatı rekor kırarken bu fiyat artışlarının çeşitli sektörlerdeki üretim maliyetlerini etkilemesi bekleniyor. Avrupa’…

Artan enerji fiyatlarının metaldeki üretim maliyetlerini artırması nedeniyle emtia piyasasında metal fiyatlarını artıyor. Pek çok metalin fiyatı rekor kırarken bu fiyat artışlarının çeşitli sektörlerdeki üretim maliyetlerini etkilemesi bekleniyor.

Avrupa’daki üretim tesislerinin arzını etkileyen ve üreticiler üzerindeki baskıyı artıran küresel enerji krizi, metal fiyatlarını fırlattı.

ÇİNKO REKOR KIRDI

Altı endüstriyel metalden oluşan bir gösterge olan Londra Metal Borsası’nda geçtiğimiz hafta çinko ve aliminyum son 13 yılın en yükseğine çıktı. Enerji yoğun ürünlerden biri olan alüminyum, 2008’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bakır, kısa bir süre için ton başına 10 bin doların üzerinde işlem gördü. Stoklar küçülürken spot bakır vadeli işlemleri de 10 yılın en yükseğine çıktı.

Önceki hafta bakır yüzde 12, alüminyum yüzde 9,1, kurşun yüzde 7,4, nikel yüzde 7,1 oranında arttı.

Geçtiğimiz çarşamba günü dünyanın büyük çinko üreticilerinden biri olan Nyrstar’ın, artan enerji fiyatları ve karbon emisyonlarıyla bağlantılı maliyetler nedeniyle Avrupa’daki üç tesisinde üretimi yüzde 50’ye varan oranda azaltacağını belirtmesi fiyat artışlarında etkili oldu.

Bu sırada üretimdeki girdilerin bir kısmını oluşturan yağlar ve metal hurdaları gibi hammaddelerin de fiyatı artmaya devam ediyor.

ÇİN’DEKİ KRİZ ETKİLEDİ

Dünyanın en büyük metal ihtracatçılarından Çin’deki enerji krizi de piyasaları sarsan önemli etkenlerden birisi. Piyasa araştırması yapan Shanghai Metals Market isimli şirket, Perşembe günü hazırladığı bir notta, enerji krizinin metal piyasasını etkilemeye devam etmesi nedeniyle fiyatların yüksek kalmaya devam edebileceğini söyledi.

FİYAT ARTIŞLARI YAŞANABİLİR

Metaller elektronikten otomotive pek çok sektörde en önemli girdi maliyetlerinden birisi. Metaldeki fiyat artışlarının otomotiv ve elektronik gibi sektörlerde hal.zırdaki fiyat artışlarını daha da tetikleyeceğinden endişe ediliyor.

Enerji krizi metal fiyatlarını vurdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!