G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,67
GBP40,77
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.407,90
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Enderunlu öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enderunlu öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu / Haberin Peşinde Urfa

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, TÜBİTAK tarafından bu yıl 54’üncüsü düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda, İstanbul Asya Bölge Birincisi oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 54’üncüsü düzenlenen ‘Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na, Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri de katıldı.

3 bin 849 farklı okuldan toplam 43 bin 530 öğrencinin hazırladığı 27 bin 13 projenin yer aldığı yarışma Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı. Yarışmada Bağcılarlı 15 yaşındaki Kerem Gelir ile Nisanur Yıldırım’ın “Bir Yudum Nefes” isimli projesi çok beğenildi ve İstanbul Asya Yakası Bölge Birinciliğini elde etti.

Nefes egzersizi ihtiyacı duyan herkesi kapsıyor

Birinciliğe layık görülen projedeki maskenin prototipi de bulunuyor. Bu maskenin hem kullanımının çok kolay hem de çantada rahatlıkla taşınabiliyor. Kişi panik atak anında maskeyi takıp elektronik ekrandan sesli ve görüntülü olarak verilen komutları yerine getiriyor.

Projenin 3 yıl önce hayata geçirdiği ve TEKNOFEST’te görücüye çıkan “Paniğini Maskele”nin geliştirilmiş hali olduğunu söyleyen Gelir, “Bu maske sadece panik atak hastaları için değil aynı zamanda nefes problemi yaşayan ve nefes egzersizi ihtiyacı duyan herkesi kapsıyor” dedi.

Basit bir fikirden yola çıkmıştık

Yıldırım, çok mutlu olduğunu ve projenin iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını dile getirerek, “Basit bir fikirden çıktığımız bu yolda nefes almanın insanlar için gerekli bir durum olduğunu ve bu faaliyeti düzgün olarak yerine getiremediğimizi fark ettik. Sonra da bu projeyi ortaya koyduk. Her yaş gruba uygundur. Projemiz, nefes problemi yaşayanları, obezite sorunu yaşayanları ve koah hastalarını da içinde barındırıyor” diye konuştu.

Başkan Özdemir, finallerde başarılar diledi

Öğrencileri tebrik eden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, bölge birinciliğinin ardından finallere katılacak olan Kerem ve Nisanur’a başarılar diledi.

Hibya Haber Ajansı

Enderunlu öğrenciler, TÜBİTAK yarışmasında birinci oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!