G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,72
BIST10.228,42
GR. ALTIN2.390,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Emekli tarih öğretmeni 50 yıldır oto teybi biriktiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli tarih öğretmeni 50 yıldır oto teybi biriktiriyor / Haberin Peşinde Urfa

Nevşehir’de yaşayan emekli tarih öğretmeni Faruk Demirci 50 yıldır oto teybi biriktiriyor. 13 yaşındayken elektronik cihazlara ilgi duymaya başlayan Demirci’nin evinin bodrumunda 3 binden fazla oto teybi bulunuyor.

Nevşehir’de yaşayan ve 13 yaşından itibaren elektronik cihazlara merak sardığını söyleyen Faruk Demirci, “Öğrencilik yıllarımdan başlayarak boş kaldığım zamanlarda, tatillerde, boş günlerimde bu işe hobi olarak başladım. Şu anda elektrikle çalışan tüm cihazların tamiratını yaparım. Radyo, teyp, televizyon, araç teybi ve buna benzer tüm elektronik cihazların tamiratını yapıyorum. Bu işi herhangi bir ticari amaçla yapmıyorum, hobi olarak bozuk cihazları yapmaya çalışıyorum. İstanbul’dan kargo ile radyo geldi. Tamiratını yaptım ve gere gönderdim. İkincisi geldi onunda tamiratını yaptım gönderdim. Şu anda üçüncüsü yolda” şeklinde konuştu.

 
SÖKÜP TAKMAK HOŞUMA GİTTİ 

Kendi evinin altında bulunan bodrum katını tamamen depoya döndüren ve odasının birinde de tamir işlerini yaptığını belirten Faruk Demirci, “Bu işe ilk olarak 13 yaşında başladım. O dönem babam bir teyp almıştı. Ben de merakımdan o teybi komple söktüm ve tekrar topladım. Söküp takmak hoşuma gitti. Bozuk olan hurda teypleri toplamaya başladım. O günden bu güne kadar belki de birçok tamircinin yapılmaz dediği cihazları yaptım. Bu şekilde kendimi geliştirdim” dedi. 

NEREYE GİTTİYSE BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMADI

1982 yılında tarih öğretmeni olarak Van’a atandığını ve orada da bu işin peşini bırakmadığını belirten Demirci, “Van’da bir elektronik dükkânına malzeme almak için gitmiştim. Oradaki ustayla tanıştım. Boş zamanlarımda o ustayla iş ortaklığı şeklinde çalıştım. Van, benim için bir yerde turnusol kâğıdı oldu. Van’da kendimi bildim. Kendimin neler bildiğini bildim. Daha önce ne kadar amatörce iş yaptığımı Van’da anladım. Kendime özgüven geldi ve işi profesyonelce yapmaya başladım“ şeklinde konuştu. 

SAYISINI BENDE BİLMİYORUM 

Evinin altındaki bodrumunda 3 binden fazla teyp olduğunu söyleyen Emekli Tarih Öğretmeni Faruk Demirci “Şuanda evimin altında 3 binden fazla oto teybi var. Saymadım sayamadım, Saymakta da zorlanıyorum. Şu cihazları benden bir miras ve ya hatıra olarak onlara bırakmayı düşünüyorum.  Ben gittikten sonra evlatlarım sahip çıkacaklar diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Eski teknolojinin daha kaliteli olduğunu da sözlerine ekleyen Demirci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eski teknoloji olan teyplerin tamirini zevkle yapıyorum. Çünkü eski teknoloji daha sağlamdı. Şu anda piyasada bulunan Çin malları var. Bu ürünler biraz daha kalitesiz. O nedenle eski cihazlar daha kaliteliydi. Daha sağlamdı.”

KAYNAK: İHA

Nevşehir, tarih öğretmeni, faruk demirci, YAŞAM Haberleri

Emekli tarih öğretmeni 50 yıldır oto teybi biriktiriyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!