G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Elektrik sayaç numarası nerede yazıyor? 2022 İnternet üzerinden elektrik faturası nasıl ödenir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik sayaç numarası nerede yazıyor? 2022 İnternet üzerinden elektrik faturası nasıl ödenir? / Haberin Peşinde Urfa

Aylık elektrik giderini hesaplamak isteyen veya güncel fatura sürecinden haberdar olmak isteyen bireyler, “elektrik sayaç numarası nerede?” sorusuna cevap arıyor. Sayaç numarası, her haneye özel olarak verilmekle beraber faturalandırma işlemi sırasında da kullanılmaktadır. Ayrıca, internet üzerinden elektrik faturası ödeme işlemini de kolaylaştırmaktadır.

Kovid-19 pandemisinin etkisini devam ettirdiği günümüz dünyasında devlet dairelerinde yapılan birçok işlem internet platformuna taşındı. Fatura ödeme, trafik cezası ödeme, pasaport başvurusu ve diğer birçok işlem internetten yapılabiliyor. İnternetin bireylere sunduğu bu geniş portföyden yararlanmak isteyen kişiler de, çoğu işlemini evden gerçekleştirebiliyor. Elektrik sayaç numarası, bu noktada öne çıkan konu başlıkları arasında. Çünkü elektrik abone numarasını bilmeyen müşteriler, sayaç numarası vasıtasıyla abone numaralarına erişebilmektedir. İstanbul özelinde faaliyet gösteren BEDAŞ ve AYEDAŞ faturalarını internetten ödeme yöntemleri haberimizde.

Elektrik Sayaç Numarası Nerede Yer Alıyor?

Elektrik sayaç numarası, dairelerin girişinde yer alan sayaç makinesinin üzerinde barkod halinde bulunur. Aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere, genellikle sağ alt köşede yer alır. Her ay, AYEDAŞ ve BEDAŞ’ın çalışanları daire kapılarına gelerek özel kod okuma cihazlarıyla hanelerin aylık tüketimlerini çıkartır. Bir nevi, faturalandırma işlemlerini bu barkod aracılığıyla gerçekleştirirler. Ayrıca, aylık elektrik kullanımı da yine sayaç üzerinde görülmektedir. Bazı apartmanlarda, elektrik sayaçları tek bir odada veya bir bölgede tutulmaktadır. Her evin kapısında sayaç cihazı bulunmayabilir.

Abone Numarası Nasıl Öğrenilir?

Abone numarası, hanelerin aylık elektrik tüketiminin dijital ortamdaki yansımasıdır. Bu numaralar sayesinde, devlet dairelerindeki veznedarlar kişilerin fatura bilgilerine kolaylıkla ulaşır. Faturaların TESİSAT NO bölümünde veya direkt SÖZLEŞME HESAP NO bölümünde yer alır. Su faturalarında olduğu gibi harf kodu bulunmaz. Direkt abone numarası yazar. Bu numara sayesinde bağlı bulunduğunuz aracı firma üzerinden ödeme yapabilirsiniz.

İnternetten Elektrik Faturası Nasıl Ödenir?

İstanbul’da yaşayan bireyler, AYEDAŞ ve BEDAŞ’ın resmi internet adreslerine girerek elektrik faturalarını kolaylıkla ödeyebilir. Bunun haricinde, mobil bankacılık uygulaması aracılığıyla da ödeme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Sadece İstanbul özelinde değil, Ankara; İzmir, Antalya, Adıyaman, Trabzon, Bursa, Mardin ve diğer bütün şehirlerdeki bireyler de mobil uygulama aracılığıyla faturalarını kolaylıkla ödeyebilir. Peki, mobil bankacılık uygulaması üzerinden elektrik faturası nasıl ödenir?

Ziraat Bankası Elektrik Faturası Ödeme Yöntemi

Kamu bankalarından Ziraat Bankası aracılığıyla elektrik faturanızı ödemek için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Uygulamayı açın.

  • Menü bölümüne girin.

  • Ödemeleri açın.

  • Fatura Ödeme sekmesine tıklayın.

  • Elektrik bölümünü açın.

  • Hangi kuruma bağlıysanız arama butonuna o firmanın adını yazın. Örneğin, AYEDAŞ’a bağlıysanız arama butonuna AYEDAŞ yazın.

  • Sözleşme numaranızı girin.

  • Fatura bilgilerinizi kontrol edip tıklayın.

  • Ödemeyi hangi hesabınızdan yapacağınızı seçin.

Bu işlemlerin akabinde dilerseniz dekontunuzu dijital ortamdan tedarik edebilirsiniz. Ayrıca, aynı panel üzerinden faturalarınızı otomatik formata çevirebilirsiniz. Bu sayede, aydan aya faturalarınız otomatik olarak ödenecektir.



Halkbank Elektrik Faturası Ödeme İşlemi

Halkbank kullanıcıları aşağıdaki adımları takip ederek elektrik faturalarını kolaylıkla ödeyebilir:

  • Sol üst köşedeki üç çizgiye tıklayın.

  • Ödemeler panelini açın.

  • Fatura Ödemeleri sekmesini tıklayın.

  • Elektrik faturasını seçin.

  • Dağıtıcı firmanızı seçin. Örneğin, BEDAŞ’a üyeyseniz BEDAŞ’ı seçin.

  • Sözleşme hesap no bölümüne faturanızdaki abone numarasını girin.

  • Hangi hesaptan ödeme yapacağınızı seçin.

Dilerseniz, tıpkı Ziraat Bankası’nda da olduğu gibi faturanızın dekontunu dijital olarak temin edebilirsiniz. Veya, otomatik faturalandırma yöntemiyle aydan aya hesabınızdan faturalarınızı ödeyebilirsiniz.

Vakıfbank Elektrik Faturası Ödeme Yöntemi

Elektrik faturanızı Vakıfbank uygulaması sayesinde ödeyebilmek için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Sağ alt köşede yer alan Tüm İşlemler sekmesine tıklayın.

  • Ödemeler seçeneğine tıklayın.

  • Fatura bölümünü açın.

  • Buradan elektrik bölümünü tıklayın.

  • Kurum seçiminde hangi kuruma bağlıysanız onu işaretleyin.

  • Sözleşme Hesap NO bölümüne faturanızda yer alan bilgileri girin.

Diğer bankalarda da olduğu gibi, hangi hesabınızdan ödeme yapacağınızı seçin. En son, dekontunuzun orijinal halini temin edebilirsiniz. Üstelik, faturanızı Vakıfbank mobil uygulamasında da vereceğiniz bir talimatla otomatik ödemeye çevirebilirsiniz.

Elektrik Faturası Nasıl Hesaplanır?

Elektrik faturalarında geçerli olan birim KiloWatt’tır. 2021 yılında saat kullanım başı hanelerden temin edilen bedel 0.91555 TL iken, ticarethaneler için bu meblağ 1.2175 TL’dir. Bu rakama, vergiler ve diğer fonlar da dahildir. Örneğin, hanenizde aylık 120 KiloWatt kullandığınızı varsayalım. 120 çarpı 0.91555 TL’den o ay 109.86 TL ödeyeceğiniz ortaya çıkar. Veya, ticarethanenizde aylık 1000 KiloWatt tükettiğinizi hesaba katalım. Meskenler için KiloWatt bedeli 1.2175 TL’dir. Yani, o ay aracı kuruma ödemeniz gereken rakam 1.217.5 TL’dir.

KiloWatt Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) yayınladığı bilgiler doğrultusunda, aşağıdaki dört etmen KiloWatt fiyatını doğrudan etkileyebilir:

  • Döviz

  • Elektrik üretim kaynakları

  • İklimsel sebepler

  • Arz-talep dengesi

Bu dört faktör, yıl içerisinde KiloWatt tarifesinin ne yönde değişeceğine ilişkin müşterilere ve aracı firmalara fikir verir.

TRT Payı Kaldırıldı!

Elektrik faturalarının yüzde 2’sine tekabül eden TRT payı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda yürürlükten kaldırıldı. Bu, ödenecek bir faturanın yüzde 2 daha uygun olması manasına geliyor. Yani, rakamsal açıdan 100 TL’de 2 TL’ye denk geldiği söylenebilir.

Elektrik sayaç numarası nerede, Elektrik faturası internetten nasıl ödenir, Ziraat Bankası Elektrik Faturası Ödeme, Halkbank Elektrik Faturası Ödeme, Vakıfbank Elektrik Faturası Ödeme, YAŞAM Haberleri

Elektrik sayaç numarası nerede yazıyor? 2022 İnternet üzerinden elektrik faturası nasıl ödenir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!