G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Elazığ il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin başkanlığında yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin başkanlığında yapıldı / Haberin Peşinde Urfa

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başkanlığında, Elazığ Valisi Ömer Toraman ve eğitim yöneticilerinin katılımı ile il eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çeşitli programlara katılmak üzere Elazığ'a giden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı.

Vali Ömer Toraman ile görüşen Tekin, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan il eğitim değerlendirme toplantısına başkanlık etti. 

Tekin, toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamadan illerin eğitime hazırlıklarını yerinde görmek için ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Varsa problemlere ilişkin çözüm önerilerini paylaşmak için paydaşlarla görüştüklerini ifade eden Tekin, “Eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı bir şekilde başlayıp devam etmesini temin etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da önceliğimizi 6 Şubat depremini yaşayan illerimize vermiştik. Bugün Elazığ'da da bir değerlendirme toplantısı yaptık. Deprem bölgesinde önce fiziki anlamda, yatırım anlamında ihtiyaç duyulan eksiklikleri giderme çabasındayız.” diye konuştu.

Yeni dersliklerin planlaması

Tekin; bölgedeki depremde yıkılan, ağır hasar gören, yıkılması gereken eğitim öğretim yapılarının analizini, yatırım planlamasını yaptıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı yönünde ilerlediklerine işaret eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“6 Şubat depreminden önceki derslik sayısına en kısa zamanda ulaşacağız. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle o süreci yürütüyoruz. İkinci kısım da öğretmenlerimizle ilgili yürüttüğümüz çalışmalar. Yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimize, bölgeden ayrılmak isteyen öğretmenlerimize yardımcı olduk. Onlara yer değiştirme taleplerinde küçük bir ayrıcalık tanıdık. Bölgede çalışmaya devam etmek isteyen öğretmen arkadaşlarımıza da bu fedakârlıkları sebebiyle bir ayrıcalık yapmış olduk, hizmet puanlarıyla ilgili.”

“Bütün arkadaşlarımızın barınma problemlerini çözmüş olacağız”

Tekin, deprem bölgesindeki öğretmenlerin konaklamasına ilişkin de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın desteğiyle çalışma yürüttüklerini ifade ederek bu konuda tek tek öğretmenlerle görüştüklerini bildirdi ve “Bütün arkadaşlarımızın barınma problemlerini çözmüş olacağız.” dedi. 

Öğrencilerin akademik eksiklerinin giderilmesi

Öğrencilerin akademik eksikliklerini giderilmesi için de tedbirler aldıklarını belirten Tekin, deprem süresinde yaşadıkları boşluğu gidermek amacıyla yaz kursları, destekleme ve yetiştirme kurslarıyla (DYK) onlara katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Elazığ'a 863 yeni derslik kazandırılacak

Elazığ'da yaptıkları değerlendirme toplantısında kentteki mevcut durumu ve talepleri de dinlediklerini anlatan Tekin, “Şu anda Elazığ'da bir kısmı Elazığ depreminde yıkılan dersliklerin yerine inşa edilmek üzere planlanan 67 devam eden projemiz var. Bunların proje bedeli yaklaşık 3 milyar lira civarında. Hızlı yapabilmek ve deprem bölgesi koşullarına uygun hareket edebilmek adına bu okullardan 19'unu çelik yapı yapmak üzere planladık. Bunları da arazinin konumuna göre ya tek kat ya da zemin artı bir kat şeklinde planlıyoruz. Bunlar yaklaşık 863 derslik yapıyor.” bilgisini paylaştı.

Hibya Haber Ajansı

Elazığ il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin başkanlığında yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!