G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ECZANELERDE HER 100 İLAÇTAN 22’Sİ YOK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Eczacılar Odası Başkanı Taner Ercanlı, gribal enfeksiyon ilaçları ile antibiyotiklerde sorun yaşandığını ve yeterli ham madde üretimi olmadığını söyledi. Ercanlı, “Pandemi öncesi her 100 ilaçtan 4’ü bulunamıyordu, şimdi ise her 100 ilaçtan 22’si bulunamıyor” dedi.

Ankara Eczacılar Odası Başkanı Ercanlı, yaptığı açıklamada, “Anti gribal ilaçlar, antiviral ilaçlar, çocuk şurupları ve antibiyotikler, diyabet ürünleri ile ithal ilaçlarda yokluk yaşıyoruz, eczanelerde yoğunluk, ilaç depolarında stok problemi var. Pandemi öncesi her 100 ilaçtan 4’ü bulunamıyordu, şimdi her 100 ilaçtan 22’si bulunamıyor” dedi.

STOK PROBLEMİ VAR

İlaç depolarında stok problemi yaşanıyor. Depolarda ilaçların yokluk dereceleri oranları ve talepler, istatistiksel veri olarak tutuluyor. Ecza depolarında şu anda oransal olarak bugüne kadarki en yüksek yokluk seviyesi var. Her yüz ilaçta 22 kadar bir yokluk bulunuyor. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz ay 400 kalem ilacı yaklaşık yüzde 16.6 oranında güncelledi, fiyat artışı oldu. Şubat ayında da ilaç fiyat kararnamesine göre bir kur güncellemesi olacak.

OLAN İLACI NEDEN SATMAYALIM

Eczacılar tarafından ‘’Eczanelerimizde yaşanan ilaç bulma sıkıntısı çok uzun süredir devam etmekte. Hangi eczanede hangi ilaç var, Sağlık Bakanlığı tarafından biliniyor. İlaçların eczanede bulunup da halka verilmemesi algısı tamamen yanlıştır. Olan ilacı neden satmayalım ? Eczacının halkla karşı karşıya gelmemesi için önce sorunun varlığı kabul edilmeli. Şu anda ilaç bulma problemi var. Odak noktası yapılmadığı takdirde de giderek büyüyecek” açıklaması yapıldı.

ECZANELERDE HER 100 İLAÇTAN 22’Sİ YOK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!