G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,76
GBP40,66
BIST10.000,09
GR. ALTIN2.432,88
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Düşük gelirli ülkelerin borç yükü pandemide daha da arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düşük gelirli ülkelerin borç yükü pandemide daha da arttı / Haberin Peşinde Urfa

Dünya Bankası tarafından yayımlanan rapora göre, düşük gelirli ülkelerin borç yükü 2020’de yüzde 12 artarak 860 milyar dolar oldu. Borçlardaki bu önemli artışta pandeminin etkili olduğu belirtildi. Dünyanın düşük gelirli ülkelerinin borç yükü, 2020’de yüz…

Dünya Bankası tarafından yayımlanan rapora göre, düşük gelirli ülkelerin borç yükü 2020’de yüzde 12 artarak 860 milyar dolar oldu. Borçlardaki bu önemli artışta pandeminin etkili olduğu belirtildi.

Dünyanın düşük gelirli ülkelerinin borç yükü, 2020’de yüzde 12 artarak 860 milyar dolara yükseldi.

Dünya bankası tarafından dün yayımlanan Uluslararası Borç İstatistikleri raporunda düşük gelirli ülkelerin corona virüsü salgınının neden olduğu krize büyük parasal ve finansal teşvik paketleriyle yanıt verdiği, bu nedenle de borç yükünün arttığı belirtildi.

Raporda ayrıca  düşük ve orta gelirli ülkelerin toplam dış borç stoklarının 2020’de yüzde 5,3 artarak 8,7 trilyon dolara yükselerek tüm bölgelerdeki ülkeleri etkilediği aktarıldı.

10 YILIN EN YÜKSEĞİNDE

Rapor, çok taraflı kreditörlerden düşük ve orta gelirli ülkelere net girişlerin 2020’de 117 milyar dolara yükselerek on yılın en yüksek seviyesinde olduğunu gösterdi.
Raporu değerlendiren Dünya Bankası Başkanı David Malpass, düşük ve orta gelirli ülkelerin karşı karşıya olduğu borç kırılganlıklarında çarpıcı bir artış olduğunu belirtti. Malpass, ülkelerin daha sürdürülebilir borç seviyelerine ulaşmaları için acil adımlar atılması çağrısında bulundu.

BORÇ SIKINTISI OLASILIĞINA HAZIR OLUNMALI

Sürdürülebilir borç seviyelerinin ekonomik iyileşme ve yoksulluğun azaltılması için hayati önem taşıdığını belirten Malpass, “Borç sorununda yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var. Borç azaltma, daha hızlı yeniden yapılandırma ve şeffaflık dahil olmak üzere kapsamlı bir yaklaşım gerekiyor” dedi.

Dünya Bankası’nın baş ekonomisti Carmen Reinhart, yüksek borçlu ülkelerin karşılaştığı zorlukların faiz oranları yükseldikçe daha da kötüleşebileceğini söyledi. Reinhart özellikle gelişmekte olan ekonomilerin borç sıkıntısı olasılığına hazırlanması gerektiğini belirtti.

BioNTech,Çin,Corona,Dolar,Dünya,Ekonomi,faiz,IMF

Düşük gelirli ülkelerin borç yükü pandemide daha da arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!