G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,77
GBP40,80
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,23
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dünyanın en büyük drone’u

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük drone’u / Haberin Peşinde Urfa

ABD’li Aevum şirketi dünyanın en büyük insansız hava aracı Ravn X’i tanıttı. 24 metre uzunluğa sahip drone, küçük bir uyduyu 3 saatte yörüngeye yerleştirebilecek. Uzaya taşıyacağı yükün kilogramı birkaç bin dolar olacak. 

Alabama merkezli Aevum şirketi Ravn X Otonom drone’u (insansız hava aracı) Perşembe günü Florida’daki Cecil SpacePort fırlatma tesisinde tanıttı.

24 metre uzunluğa 18.2 metre kanat açıklığına sahip drone, fırlatma sistemi ile roketatar özelliklerine sahip ve dünyanın en büyük insansız hava aracı olarak açıklandı.

Küçük uyduları uzaya fırlatacak şekilde tasarlanan drone, uyduları her 180 dakikada bir şekilde yörüngeye yerleştirebilecek. Drone yüksek irtifaya çıktıktan sonra yükü olan roketi veya uyduyu dünya yörüngesine taşıyabiliyor.

Ravn X kullanan bir uydunun ilk fırlatılmasının, 2021’de ABD Uzay Kuvvetleri ASLON-45 küçük uydu fırlatma görevi olması bekleniyor. Bu teknoloji, uyduların bir pilot, fırlatma rampası veya devasa roket olmadan yörüngeye gönderilmesine izin veriyor.

GÜNDE 24 SAAT ÇALIŞABİLECEK

Drone, iki okul otobüsü kadar uzun ve 500 kg ağırlığında. Askeri etkilerin yanı sıra, fırlatma aracının bilim insanlarına belirli deneyler için sensörleri hızlı ve ucuz bir şekilde yörüngeye yerleştirmelerine yardımcı olabileceğini söylüyor.

Aevum’un kurucusu ve CEO’su Jay Skylus, “Yazılım ve otomasyon teknolojileriyle lojistiği gelecek nesle itiyoruz. Düşük Dünya yörüngesine son derece hızlı erişim için kritik bir ihtiyaçtı ve herkesten daha hızlı bir sistem oluşturduk” dedi.

Skylus, ihtiyaç duyulursa Aevum, yeni bir uyduyu her 180 dakikada bir alçak Dünya yörüngesine alabileceğini ve bunu günde 24 saat yapabileceğini ileri sürdü.

KİLOSU BİRKAÇ BİN DOLAR
Aevum ile yörüngeye bir yük göndermenin, SpaceX’e benzer bir fiyat olan ‘kilogram başına birkaç bin dolar’ olacağı bildirildi

Bununla birlikte, araştırmacıların ve müşterilerin, tek bir yolculukta düzinelerce uyduyu uçuran SpaceX gibi büyük bir taşıyıcıyla karşılaştırıldığında, program üzerinde ve yüklerinin yörüngede tam olarak nerede konuşlandırılacağı üzerinde daha fazla kontrole sahip olacaklarını söylüyorlar.

Dünyanın en büyük drone’u

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!