G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,74
GBP40,71
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.440,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dolar ne kadar oldu? (07.09.2020)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar ne kadar oldu? (07.09.2020) / Haberin Peşinde Urfa

Geçen haftayı 7,43 seviyelerinden kapatan dolar/TL’de gece saatlerinde hareketlilik yaşandı. Saat 00.45 sıralarında 7.4606 seviyesine ulaşan dolar/TL rekor tazeledi. Euro/TL 8,82’yi gördü. 

Bugün 17.30’da Hazine’nin ağustos ayı nakit dengesi açıklanacak. Dünyada corona virüsü salgınına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

Dolar, ağustosta ABD istihdamındaki büyümenin daha da yavaşladığını gösteren veriler sonrası bugünkü tatile bağlı düşük işlem hacimlerinde yatay seyretti.

  • DOLAR

  • EURO

  • ALTIN

Petrol fiyatları ise Suudi Arabistan’ın Asya’ya sattığı petrolde beş ayın en sert indirimini yapmasının ardından varil başına 1 dolardan fazla geriledi.

ASYA BORSALARI

Çin lokomotif hisseleri %0.3 gerilerken, Hong Kong borsasına kote Semiconductor Manufacturing International Corp ise ABD’nin kara listesine alınabileceği kaygısıyla 16 Haziran’dan beri olan en düşük seviyeye düştü.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi, geçen hafta üst üste iki gün düşüş kaydederek iki buçuk yılın zirvesinden geriledikten sonra bugün hafif yükseldi.

Japonya’nın Nikkei endeksi %0.2 gerilerken, SoftBank hisseleri ABD teknoloji hisseleri için en az 4 milyar dolarlık alım opsiyonlarını satın almış olduğuna ilişkin haberler sonrası %8 düştü.

Çin’in ağustostaki ithalatı geçen yıla göre %2.1 düştü. Analistler Çin’in ithalatının temmuzdaki %1.4’lük düşüşünün ardından ağustosta %0.1 artmasını bekliyorlardı.

Asya borsaları corona virüsü kaynaklı resesyona rağmen hisse senedi piyasalarında emsali görülmemiş derece yüksek değerlemelerle karşı karşıya kalan yatırımcıların kararsız kalmasıyla hafif geriledi.

PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK TOPLANTI BEKLENİYOR

İşlemciler, Avrupa Merkez Bankası’nın perşembe günü yapacağı toplantıya odaklandılar. ABD’de tarım dışı istihdam ğustos ayında 1.37 milyon artarken, hükümetin sağladığı mali desteğin sona ermesi sonrası istihdamdaki büyümenin yavaşladığı görüldü.

ABD’DE İŞSİZLİK GERİLEDİ
ABD’de işsizlik ağustos ayında ise %10.2’den %8.4’e düştü. İstihdam verisinin hemen sonrasında güvenli liman arayışında olan yatırımcıların etkisiyle dolar, diğer altı büyük para biriminin karma sepetine karşı 93.242 ile haftalık bazdaki zirvesine çıksa da sonrasında ABD hisse senedi piyasasının toparlanmasıyla kazanımlarını geri verdi.

Mizuho Securities’ten Masafumi Yamamito, “İşsizlik oranının düştüğünü işaret eden istihdam verisi ve ABD Hazine tahvil getirilerindeki artış bugün doları destekliyor” dedi.

Dolar ne kadar oldu? (07.09.2020)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!