G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,96
GBP41,10
BIST10.676,65
GR. ALTIN2.422,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Doktorlar iş bıraktı: Sağlıkçılara yönelik şiddet olayları için çözüm istiyorlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doktorlar iş bıraktı: Sağlıkçılara yönelik şiddet olayları için çözüm istiyorlar / Haberin Peşinde Urfa

Doktorlar, sağlıkçılara yönelik önlenemeyen şiddet, özlük hakları ve malpraktis (Tıbbi hata ihtimali) davaları için çözüm bulunmasını istiyor. Dün iş bırakan Tabip-Sen ile Aile Hekimleri Sendikası, “Sesimizi duyun” çağrısı yaptı.

Sağlıkta şiddet, özlük hakları ve açılan davalar yüzünden şikayetlerini dillendiren hekimler, dün iş bıraktı. Bugün de devam edecek olan eyleme Tabip-Sen başta olmak üzere, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Hekimsen Sendikası, Hekim Birliği Sendikası ve Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) destek veriyor.

Tabip-Sen Genel Başkanı Dr. Av. Ahmet Erçek, Türkiye’deki Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği’nin siyasi duruşu nedeniyle hekimlerin hak mücadelesinin ideolojik bir çıkmaza sürüklendiğini ifade etti.

Erçek, “Amacımız özlük hakları, sağlıkta şiddet, malpraktis davaları gibi pek çok sorunla mücadele eden hekimlerin, arayışlarını en üst perdeye kadar ulaştırmak” dedi. Erçek, ilk olarak maaşları ile ilgili sorunu aktardı: “Doktorların sabit maaşı da emekli maaşları da düşük. Hekimler 10 yıldır hemen hemen aynı maaşı alıyor.” Hekimlerin bir diğer temel sorununun şiddete maruz kalmak. Hastane giriş çıkışlarına denetim mekanizması getirilmeli. Ayrıca, acillere başvurularla ilgili düzenlemeler yapılmalı.” dedi. Hekimlerin belini büken malpraktis davaları için bir fon oluşturulmasını öneren Erçek, “Biz insanlar hakkını aramasın demiyoruz. Doktor yanlış bir şey yapmışsa elbette cezası olsun, ama milyonlarca dolarlık tazminat istemek adil değil.” ifadelerini kullandı.

Tabip-Sen,Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu,Hekimsen Sendikası,Hekim Birliği Sendikası,Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası

Doktorlar iş bıraktı: Sağlıkçılara yönelik şiddet olayları için çözüm istiyorlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!