G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Doğanlar Mobilya Grubu Bayilerine Pay Rehni Programı Uygulama Kararı Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğanlar Mobilya Grubu Bayilerine Pay Rehni Programı Uygulama Kararı Aldı / Haberin Peşinde Urfa

Doğanlar Mobilya Grubu, bayilerinden olan alacaklarına ilişkin olarak, teminat çeşitliliğini ve likiditesini artırmak, teminat yapısını sağlamlaştırmak ve teminat çözme süreçlerinde kolaylık sağlamak amacıyla mevcut teminat yapısına uyumlu olarak pay rehni programı uygulanmasına karar verdi.

Bünyesinde yer alan Doğtaş, Kelebek, Lova Yatak, Kelebek Mutfak Banyo ve Ruum Store markalarıyla, mobilya sektörünün en önemli gruplarından olan Doğanlar Mobilya Grubu, mevcut teminat yapısına uyumlu olarak pay rehni programı uygulanmasına karar verdi.

Bu çerçevede; mülkiyetinde Doğanlar Mobilya Grubu paylarına sahip olan bayilerle düzenlenecek bir teminat sözleşmesiyle, bayilerin mülkiyetinde bulunan paylar üzerinde kurulacak rehinin, teminat olarak kabul edilmesi kararlaştırıldı.

Bu karar ile; payların mülkiyeti teminat veren bayide kalacak, teminat işlemi MKK nezdinde oluşturulacak bayilere ait alt hesaplarda takip edilecek, bayinin temerrüde düşmesi halinde teminat olarak kabul edilen payların, borsada üçüncü kişilere satılması ve satıştan elde edilecek tutardan alacak karşılığı miktarın Doğanlar Mobilya Grubuna aktarılması söz konusu olabilecek.

Paylar, en son açıklanan günlük kapanış fiyatı üzerinden rehin alınacak, periyodik olarak en son açıklanan günlük kapanış fiyatı üzerinden takip edilecek ve paraya çevirme aşamasında işlem, borsada o gün oluşan güncel piyasa fiyatı üzerinden gerçekleştirilecek.

“Pay rehni programının amacı, payların bayi alacaklarına teminat teşkil etmesidir”

Konuyla ilgili açıklama yapan Doğanlar Mobilya Grubu CEO’su İsmail Doğan, pay rehni programının amacının payların bayi alacaklarına teminat teşkil etmesi olduğunu belirterek, bayilerle ilişkinin uzun süreli olması ve bayinin yükümlülüklerini yerine getirdiği süre boyunca rehne konu paylarla ilgili herhangi bir işlem yapılmayacağına dikkat çekti.

Program için Tebliğ’deki üç yıllık süre şartının aranmayacağını ifade eden Doğan, yasal sınırlara uygun olarak gerçekleştirilecek programda işleme konu pay tutarının bayilerin inisiyatifine bağlı olarak belirleneceğinin altını çizdi.

Doğanlar Mobilya Grubu,Mobilya,Pay Rehni

Doğanlar Mobilya Grubu Bayilerine Pay Rehni Programı Uygulama Kararı Aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!