G-CV0ZL47F6D
USD32,14
EURO34,94
GBP41,24
BIST10.656,96
GR. ALTIN2.428,30
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Doğal Güneş Koruyucular

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğal Güneş Koruyucular / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Doğal Güneş Koruyucular makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Güneşten faydalanmaya çalışırken cildimizi içten beslemenin ve güneşin zararlı etkilerinden korumanın doğal yollarını kullanmaya ne dersiniz?

Güneş ışınlarının deri üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak için, güneşe çıkmadan önce uygun güneşten koruyucuların kullanılması çok önemlidir. Güneşten koruyuculardan beklenen yararın elde edilememesinin nedenleri; uygun güneşten koruma faktörü değerine sahip ürün/ürünlerin seçilmemesi, güneşe çıkmadan belli bir süre önce ürünün uygulanmamış olması, veya yeterli miktarda kullanılmaması şeklinde sıralanabilir. Bunun yanında UV ışığı; Reaktif Oksijen Species (ROS)’ları açığa çıkararak derideki oksidatif hasarı arttırır. Bunun sonucunda cildimiz yaşlanmaya, lekelenmeye ve kanser oluşumuna daha yatkın hale gelir. Antioksidan özelliği yüksek ve güneş koruyucu etkisi olan besinlerin düzenli ve günlük alımları oluşacak hasarı önler.

Cildin yenilenme süresi nedeniyle koruyucu etkilerin ortaya çıkması için birkaç hafta gerekir.

Beta-karoten besinlere turuncu rengini veren antioksidan pigmenttir. Ciltteki melanin üretimini sağlar. Yapılan bir meta-analiz çalışmasında beta karotenin 10 haftalık düzenli alımından sonra doğal güneş koruması sağladığı bulunmuştur.
Beta-karotenden zengin besinler : havuç, domates, bal kabağı, kırmızı biber, çilek, karpuz

Likopen domates,kuşburnu,greyfurt gibi meyvelere kırmızı meyve ve sebzelere rengini veren serbest radikalleri giderici bir karotenoiddir. Erken yaşlanmaya karşı cildi koruyucu özelliğinin yanı sıra çevresel hasarlara karşı da antioksidan koruma sağlar. Kollajen üretme yeteneğini arttırarak ve kırışıklıkları azaltır ve cildi güçlendirir. Foto kaynaklı tümörlere karşı kemoproventif etkilerinin olduğu fare modellerinde gösterilmiştir.

Yeşil çay yüksek miktarda kateşin içerir. Topikal olarak uygulanan yeşil çay özleri hem UV ışınına maruz kalmış deride glutatyon ve glutatyon geri dönüşüm enzimlerinin seviyelerini korumaya yardımcı olur hem de cilt koruyucu antioksidan enzimlerin tükenmesi azaltır.

Aloe vera jeli Uzun yıllardır kullanılan, cildi nemlendirici ve yumuşatıcı etkileri bulunan bir bitkisel ekstredir. Taşıdığı steroller ile antienflamatuvar etkiye; sinnamik asit esterleri ile de UVA’yı filtre edici özelliğe sahiptir. Bu nedenle UV ışınları ve serbest radikallerden kaynaklanan yaşlılık belirtilerinin oluşmasını geciktirmek amacı ile kullanılmaktadır.

Doğal Güneş Koruyucular

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!