G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Diyarbakır’da corona virüsü takip merkezi kuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da corona virüsü takip merkezi kuruluyor / Haberin Peşinde Urfa

Corona vakaları ile dikkat çeken Diyarbakır’da takip merkezi kuruluyor. Konu ile ilgili bilgiler veren Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, kentte Covid-19 Hastaları İzleme ve Takip Merkezinin açılacağını bildirdi. Başhekim Akdağ, merkezde enfeksiyonu geçiren kişilerde, göz, beyin, kulak gibi diğer vücut sistemleriyle ilgili etkileri analiz analiz edeceklerini, bunları yaparken hastalara sözlü ve yazılı eğitim vereceklerini söyledi.

Kesin bir tedavisi ya da aşısı bulunmayan corona virüsünün bilinmeyen pek çok yanından dolayı, bu hastalığa yakalanan ve atlatan kişilerin uzun vadede nasıl etkileneceği de bilinmeyenler arasında. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi tarafından Covid-19 Hastaları İzleme ve Takip Merkezi açılacak. Bu merkezde corona virüsüne yakalanan ve atlatan kişilere çeşitli tahlil ve tetkikler yapılarak hastalarda kalıcı bir hasar oluşturup oluşturmadığı araştırılacak. Hastalar ayrıca GPRS sistemiyle takip edilecek.

EĞİTİM DE VERİLECEK

Diyarbakır’da corona virüsü artışlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, merkezi kısa zamanda açacaklarını söyledi.

GENÇLER DİKKAT! 3 ALTIN KURALI UNUTMAYIN

Gençlerin aile büyüklerine yakın temasta bulunarak korona virüsü bulaştırdığını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Akdağ, 3 altın kuralı unutmamaları için gençlere çağrıda bulundu.

Prof. Dr. Akdağ, “Rölatif olarak bir çok ilde sayı azalırken Diyarbakır’da azalmadı, azalmadığı için de yükseliş var. Türkiye’de yaz sezonuyla beraber aslında bir normalleşme süreci başladı, bizim vatandaşlarımız bu süreci farklı algıladı. Sanki pandemi yokmuş veya pandemiden önceki bir hayat algısı oluştu. Bu tamamıyla yanlış altını kesinlikle çizmek lazım, normalleşme derken tekrar maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edeceğiz. Bu 3 altın kuralı mutlaka hatırlamamız gerekiyor.

Göreceli artışın nedenlerinden biri de, gelenek ve göreneklerimizin getirdiği bir takım alışkanlığı, bu kuralların önünde saymamız. Taziye, düğün, bir takım nişan törenleri ile insanlar bir araya geliyor. Bu bir araya gelişte insanlar sosyal mesafeye uymuyor ve maske takmıyor. Maske takılmayınca pozitif olan bir kişi 20 kişiye rahatlıkla bulaştırabiliyor ve vaka sayısı artıyor.

Risk gurubu olan yaşlılarımız evlerinde olmalarına rağmen, hastanemize başvuranlarda çoğu yaşlı ve yoğum bakıma geçiş sürecini de bu hastalarda görüyoruz. Buraya taşınım ve bulaşın gençlerden oluyor.

Torun, çocuk, oğlu, kızı gibi genç guruptaki vatandaşlarımıza sesleniyorum, lütfen siz kurallara uymakla beraber, büyüklerinize gittiğiniz zaman akrabadır diye yakın durmayın, orada da hassasiyet göstererek kuralları yerine getirmeniz ve maske takmanız, sosyal mesafeyi korumanız gerek. Eğer bunu yaparsanız kısır döngüyü bir yerden kırarak hasta sayımızı azaltmış olup virüsün üstesinden gelmiş olarak başarıyı sağlarız. Dolayısıyla genç nüfusla ilgili önemli ricam olacak” diye konuştu.

İHA

Diyarbakır’da corona virüsü takip merkezi kuruluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!