G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Diyarbakır corona virüsü salgınında her gün yeni pik noktası yaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da son iki haftada corona virüsü vakalarında ciddi artış yaşandı. Günde yüzün üzerinde yeni vakanın belirlendiği kentte esnaf, maskesiz dolaşan vatandaşlara tepki göstererek, maske takmadan dışarıda dolaşanları cinayet işlemiş gibi gördüklerini söyledi.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu Diyarbakır’da son iki hafta içerisinde corona virüsü vaka sayılarda yaşanan artış Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gündeminde olduğu gibi kentte bulunan esnaflarında gündeminde.

Kentin özellikle Sur ilçesinde vatandaşların maske takmadan dolaştığı görüldü. Maskesiz dolaşanlara 900 lira cezanın kesildiği kent, salgında her gün yeni bir pik noktasını yaşıyor.

“MASKE TAKMAYANLARA CİNAYET İŞLEMİŞ GİBİ BAKIYORUM”

Maskesiz sokağa çıkan kişilere tepki gösteren esnaf İbrahim Yalaz, vatandaşları maske takmaları konusunda uyardı. Yalaz, “Lütfen maskelerinizi takın, Zaten corona virüsü vaka sayılarından artış olduğunu Sağlık Bakanımız bizzat söyledi. Ben bir esnaf olarak maske takmayan kardeşlerimizi sanki cinayet işlemiş gibi görüyorum” dedi.

Maskesiz dolaşan ve sosyal mesafe kurullarına uymayan vatandaşlara çağrıda bulunan Sur esnafı Adil Aydın da “Siz kendi hayatınızdan ve kendi canınızdan vazgeçiyorsunuz ama lütfen başka insanların canına kast etmeyin. Tüm Diyarbakır halkına çağrım lütfen maskelerinizi takınız. Maske takmak insanların hak ve hukukuna girmeyiniz anlamına geliyor. İnsanlara bulaştırmayın bu hastalığı.

HASTANELERDE YOĞUNLUK VAR

Bazı kişilerde hastalığın yok olduğunu iddia ediyorlar. Ama inanınız şuanda hastanelerimizde yoğunluk bulunmaktadır. Vaka sayıları Diyarbakır’da da fazladır. Bunun tek nedeni maskesiz dolaşmak, mesafe ve temizlik kurallarına uymamaktan kaynaklanmaktadır. Herkese çağrım lütfen sosyal mesafe kurlarına uyunuz, temizliğine dikkat ediniz, maskesiz dolaşmayınız ve insanların hak ve hukukuna girmeyiniz” diye konuştu.

Diyarbakır’da son günlerde yüzün üzerinde yeni vakanın belirlendiği kent, her yeni yeni pik noktasına ulaşıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, son iki hafta içinde Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya ve Diyarbakır’da günlük vaka sayılarında dikkat çekici düzeyde artış yaşandığını bildirdi. İHA

Diyarbakır corona virüsü salgınında her gün yeni pik noktası yaşıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!