G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,77
GBP40,70
BIST10.230,73
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

DİSK ve TÜRK-İŞ’ten ‘Torba yasaya hayır’ eylemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DİSK ve TÜRK-İŞ’ten ‘Torba yasaya hayır’ eylemi / Haberin Peşinde Urfa

Esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifine karşı sendikaların başlattığı eylemler sürüyor. TÜRK-İŞ ve DİSK yurdun çeşitli bölgelerinde eylemler düzenleyerek “torba yasaya hayır” dedi. 

Kıdem tazminatı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifinin TBMM gündeminden geri çekilmesi için sendikaların başlattığı eylemler bugün de devam etti.

TÜRK-İŞ, 81 ilde Bölge ve İl Temsilcilikleri önünde basın açıklamaları gerçekleştirerek ‘torba yasaya hayır’ dedi. TÜRK-İŞ, çalışma yaşamının esnekleşmesi, kuralsızlaştırılması ve güvensizleştirilme riskine karşı açıklamaların yapıldığını belirtti.

Foto: Sözcü

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise sosyal medya hesabından “Her işçi bir gün 50 yaşına gelecek. Her işçi çocuğunun hakkı için kavga verecek. Her işçi bedeli ne olursa olsun çocuğunun emanetine, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkına sahip çıkacak” açıklamasıyla torba yasayı protesto etti.

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’na üye, Kırklareli, Edirne, İzmit ve Kartal Belediye işçileri de torba yasaya karşı basın açıklaması yaptı.

Foto: Sözcü

“BİZLERİ BASKI VE ŞİDDETLE KORKUTAMAZSINIZ”

Kartal Belediyesi Fen İşleri Park Bahçeler Ulaşım İşçileri, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

* Her türlü engellemelere rağmen mecliste yükselen ses işçi sınıfının sesidir, Bizleri baskı ve şiddetle korkutamazsınız ve susturamazsınız. İş verenlere sesleniyoruz kıdem tazminatlarımızdan elinizi çekiniz.

* 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlarını geçici işçiliğe mahkum edemezsiniz. Belirli süre çalışan işçiler kıdem tazminatı almaz, ihbar tazminatı almaz emekli olması zorlaşır. Geçmişten bu güne işçi sınıfının direne direne kazandığı, geliştirdiği, savunduğu ve bizlere emanet ettiği bu hakları gasp edemezsiniz

Foto: SÖZCÜ

Edirne Belediyesi’nde çalışan Genel-İş Sendikası üyesi ise,”İşçi sınıfı başta olmak üzere halkımız pandemi ile, depremle, işsizlikle ve hayat pahalılığı ile boğuşurken siz kıdem tazminatımıza göz dikiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

DİSK ve TÜRK-İŞ’ten ‘Torba yasaya hayır’ eylemi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!