G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dışişleri Bakanlığı, din veya inanç temelli şiddet eylemleri mağdurlarını andı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanlığı, din veya inanç temelli şiddet eylemleri mağdurlarını andı / Haberin Peşinde Urfa

Dışişleri Bakanlığı, Din veya İnanç Temelli Şiddet Eylemleri Mağdurlarını Anma Uluslararası Günü dolayısıyla eylem ve saldırılarda hayatını kaybedenleri andı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

“BM Genel Kurulu tarafından 2019 yılında ilan edilen Din veya İnanç Temelli Şiddet Eylemleri Mağdurlarını Anma Uluslararası Günü vesilesiyle, dünyanın muhtelif yerlerinde din veya inançları sebebiyle menfur eylem ve saldırılara maruz kalan tüm mağdurları saygıyla anıyoruz.

Irkçılık, yabancı düşmanlığı ve bu temelde işlenen ancak kimi ülkelerde ifade özgürlüğü öne sürülerek müsamaha gösterilen nefret suçları, toplumsal barış ve huzur ile evrensel demokratik değerlere yönelik en büyük tehditlerden birini teşkil etmektedir. İfade özgürlüğü demokrasinin temel taşı olmakla birlikte, nefret yaymak için kullanılamaz.

Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının günümüzdeki en yaygın şekillerinden biri olan İslam karşıtlığı da, dünyanın dört bir yanında Müslümanların, nefret söylemine, saldırılara ve kutsal değerlerine hakarete maruz kaldığı bir boyuta ulaşmıştır.

Ocak ayından bu yana Avrupa’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemlerinin bir salgın gibi yayılması ve sıklıkla görülen camilere yönelik saldırılar, din veya inanç temelli hoşgörüsüzlüğün ulaştığı dehşet verici boyutu gözler önüne sermektedir.

Geçmiş tecrübeler, gerekli adımların zamanında atılmaması ve yasal düzenlemeler gözden geçirilerek etkin şikayet ve takip mekanizmalarının tesis edilmemesi halinde, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve nefret söylemlerinin şiddet ve terör eylemlerine yol açabildiğini çok acı bir şekilde göstermiştir.

İnsan hakları ile temel özgürlüklerin özünü ihlal eden ve yalnızca hedef aldıkları grupları değil, toplumun tüm kesimlerini etkileyen bu temayül ve eylemlerle etkin şekilde mücadele için, uluslararası toplumun ortak bir irade çerçevesinde çabalarını birleştirmesi gerekmektedir.

Uluslararası platformlarda bu amaçla yürütülen girişim ve süreçlere öncülük eden ve etkin katkı sağlayan ülkemiz, bahsekonu eylemlerin ardında yatan esas sebeplerin ele alınması dahil bu sorunun her boyutuyla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Türkiye, bu hususta, sorunun çözümüne katkı sunmak isteyen tüm ülke ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya hazırdır.

Geçtiğimiz Temmuz ayı içinde BM Genel Kurulu, BM İnsan Hakları Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nda kutsal kitaplara yönelik saldırıları “dini nefret” ve “uluslararası hukukun ihlali” olarak tanımlayan tarihi kararların ülkemizin de katkılarıyla kabul edilmesi Türkiye’nin bu konudaki aktif ve yapıcı tutumunu ortaya koymaktadır. Ülkemiz, bu kararlar dahil, üyesi olduğu uluslararası kuruluşların konuyla ilgili müktesebatının ilerletilmesi ve bilhassa İslam karşıtı nefret suçlarının işlendiği ülkelerce uygulanmasının takibi konusundaki çabalarını sürdürecektir.

Bu vesileyle, din veya inanç temelli tüm ırkçı eylemleri ve nefret suçlarını en güçlü şekilde kınıyor, bu eylemlerin mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor ve bu eylemler sonucunda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi yineliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Dışişleri Bakanlığı, din veya inanç temelli şiddet eylemleri mağdurlarını andı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!