G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,77
GBP40,70
BIST10.230,73
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Dijital güvene yönelik talep artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital güvene yönelik talep artıyor / Haberin Peşinde Urfa

Dijital egemenliğe yönelik Avrupa Siber Dayanıklılık Yasası önerisi gibi düzenlemelerin ortaya çıkışı gibi önemli kilometre taşlarının belirlenmesiyle, daha fazla dijital güvene yönelik talep de artıyor. Bunların en sonuncusu, dijital ürünlerin kanıta dayalı kriterlerini ve uyumluluklarını doğrulamak için alınan önlemler hakkında bazı soruları gündeme getiriyor. Bu noktada evrensel güven oluşturma çerçeveleri daha önce olmadığı ölçüde talep görüyor.

Kaspersky bu yıl, tedarik zinciri riskleriyle mücadelede sektörde kıstas oluşturmayı amaçlayan öncü programı Global Şeffaflık Girişimi'nin (Global Transparency Initiative – GTI) beşinci yıl dönümüne kutluyor. Üçüncü parti yazılımların kullanımıyla ilişkili risklere yönelik genel tutumun yaygınlaşmasının yanı sıra şirketlerin ve regülasyon kurumlarının kullandıkları yazılımların ne kadar güvenli olduğunu öğrenmenin önemine bağlı olarak Kaspersky, dünya genelindeki Şeffaflık Merkezleri ağını büyüterek ve kaynak kodu inceleme seçeneklerini genişleterek bu girişimini daha da büyütmeyi planladığını duyurdu.

Kaspersky çözümlerinin güvenilirliğini vurgulamayı ve siber güvenlik sektöründe şeffaflık standartlarını bir bütün olarak teşvik etmeyi amaçlayan GTI, şirketin projeye yaptığı toplam 7,9 milyon ABD dolarına karşılık gelen yatırımı eşliğinde gelişiyor ve ölçeği genişliyor. GTI bugün verilerin yeniden konumlandırılması, dünya çapında şeffaflık merkezlerinin açılması, düzenli bağımsız denetimler, güvenlik açığı yönetim programı, eğitim amaçlı siber kapasite geliştirme programı ve şeffaflık raporları olmak üzere altı ana ayağı kapsıyor.

GTI'nın ilk eylemlerinden biri, Kaspersky kullanıcılarından alınan siber tehditlere dair verilerin güçlü veri koruması ve tarafsızlığı ile bilinen İsviçre'deki veri merkezlerine taşınması oldu. Bugün Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika, Orta Doğu ve Asya-Pasifik bölgesindeki bazı ülkelerdeki Kaspersky kullanıcılarının verileri Zürih'teki iki veri merkezinde depolanıyor ve işleniyor.

Kaspersky’nin Teknolojiden Sorumlu Tepe Yöneticisi Anton Ivanov, şunları söylüyor: 

Kaspersky'de kullanıcıların verilerini koruma konusunu her zaman son derece ciddiyetle ele alıyoruz. Müşterilerimizin bize emanet ettiği verilerin güvende olduğundan emin olmak için, veri yönetimi uygulamalarımızı önde gelen endüstri standartlarıyla uyumlu hale getiren entegre bir yaklaşım izliyoruz, Bunu doğrulamak için veri depolama ve işleme için endüstri standartlarına uygun birinci sınıf tesisleri seçtik ve üçüncü taraf denetçileri de davet ettik. Bu bütünsel bakış açısıyla, Kaspersky ürünlerinin kullanıcılarına verilerinin güvenliği ve gizliliği konusunda tam bir gönül rahatlığı sağlamayı umuyoruz.”

Veri relokasyonunun lansmanıyla birlikte Kaspersky, müşterilerin ve iş ortaklarının yanı sıra siber güvenlikten sorumlu kamu düzenleyicilerinin kaynak kodlarını inceleyerek şirketin çözümlerinin bütünlüğünü kontrol edebilecekleri, ayrıca şirketin iç süreçleri hakkında daha fazla bilgi edinebilecekleri tesisler olan küresel Şeffaflık Merkezleri ağını oluşturmaya başladı. Kasım 2018'de Zürih'te açılan ilk Şeffaflık Merkezi'nden bu yana Kaspersky, Avrupa, Kuzey ve Latin Amerika'nın yanı sıra Asya-Pasifik'te sekiz merkez daha açtı. Kaspersky, bugüne kadar dünya çapındaki Şeffaflık Merkezlerinde ulusal düzenleyiciler ve dünyanın dört bir yanından işletmeler de dahil olmak üzere yaklaşık 60 talep sahibine hitaben brifingler düzenledi.

Hibya Haber Ajansı

Dijital güvene yönelik talep artıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!