G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,69
GBP40,62
BIST10.000,49
GR. ALTIN2.428,36
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

DEVA Partisi’nden ‘eğitim sisteminde yenilik’ önerisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi’nden ‘eğitim sisteminde yenilik’ önerisi / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Eğitim Politikaları öncülüğünde hazırlanan Eğitim Eylem Planı kamuoyuyla Genel Başkan Ali Babacan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ergen tarafından paylaşıldı.

DEVA Partisi, eğitim sürecine ilişkin yeni bir dönemlendirme önerdi. Eylem planında “4+4+4” sistemi yerine “4∞” (4sonsuz) ifadesi yer alıyor. Böylece “Hayat boyu eğitim” vurgusu yapılıyor.

Eylem planına göre eğitim süreci ilk 4 kademeden başlıyor. Bunlar sırasıyla “erken çocukluk eğitimi”, “ilkokul eğitimi”, “ortaokul eğitimi” ve “lise eğitimini” kapsıyor. Daha sonra ise üniversite ve sonrası eğitim ise “hayat boyu öğrenme süreci” olarak devam ediyor. 3-4-5 ve 3-4-5 + Yaşam Boyu şeklindeki zaman çizelgesi ile eğitim süreci planlanacak.

Erken çocukluk eğitimi, 3 yıl sürecek. İsteyen aileler çocuklarını 3 yaşında okula gönderebilecek. Uygulama ilk iki sene zorunlu tutulmayacak. Erken çocukluk eğitimi son yıl zorunlu olacak. İlkokul eğitimi, 4 yıl boyunca zorunlu olacak. Ortaokul eğitimi, 5 yıl boyunca zorunlu olacak. Lise eğitimi, 3 yıl boyunca zorunlu olacak. Mezuniyet sonrası eğitime devam etmeyenler 1 yıl uygulama çalışması için teşvik edilecek.

Lisans eğitimi, üniversiteye giren öğrenciler 4 yıllık eğitim alabilecekler. Mezuniyet sonrası eğitime devam etmeyenler 1 yıl uygulama çalışması için teşvik edilecek. Bütünleşik doktora, hak kazanan öğrenciler için 5 yıl sürecek. Mezuniyet sonrası eğitime devam etmeyenler 1 yıl uygulama çalışması için teşvik edilecek. Hayat boyu öğrenme, üniversiteler halka açılacak. Vatandaşlar çağın bilgi ve becerilerini çeşitli programlar ile üniversitelerde öğrenip kendilerini geliştirebilecek.

DEVA Partisi’nin Eğitim Eylem Planı’nda eğitim “Pi” sayısına benzetiliyor. Planda, “Pi sayısı (3.14151…) gibi temel, evrensel ve sonsuz bir eğitimi hedefleyeceğiz” deniliyor. Eylem planında “Her yer okul, her yaş eğitim, her öğretmen rehber, her öğrenci mutlu” sloganı yer alıyor.

Hibya Haber Ajansı

DEVA Partisi’nden ‘eğitim sisteminde yenilik’ önerisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!