G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

DEVA Partili Karal’dan Bakan Göktaş’a erişilebilirlik soruları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partili Karal’dan Bakan Göktaş’a erişilebilirlik soruları / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, engelli bireylerin sosyal hayata katılabilmelerine olanak sağlayan erişilebilirlik çalışmalarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Bakan Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği soru önergesinde erişilebilirliğin, sosyal hayata katılabilme açısından engelliler için son derece önemli olduğunu belirtti.

Toplumsal yaşamın her alanında engellilerin de yer alması, tedavi eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanmaları, üretime katılmaları, sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunmaları ve kamu hizmetlerinden yararlanma kamu kurum ve kuruluşların mekan ve ulaşım sistemlerinin erişilebilir, kullanışlı olarak düzenlenmesi ile doğrudan ilgili olduğunu vurgulayan Karal, “Bu nedenle fiziksel çevre ve ulaşım sistemleri, planlama ve tasarım aşamasından itibaren, engellilerin kullanım ve erişilebilirlik gereksinimlerini karşılayabilecek biçimde düzenlenmelidir. Devlet de engellilerin yaşam kalitesini artırmak, toplumsal katılımlarını sağlamak ve haklarını korumak amacıyla engelsiz bir çevre sağlamakla yükümlü; düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamakla görevlidir.” ifadelerine yer verdi.

“Okullarda mimari erişilebilirlik sorunları için hangi önlemler alınmaktadır?”

Milletvekili Karal, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Ülkemizdeki kamu binaları ve kamusal alanlar, engelliler için ne oranda engelsiz mimariye sahiptir? Bu alanlardaki erişilebilirlik standartlarına uygunluğun değerlendirilmesi ve denetimi için hangi kurum veya kuruluşlar yetkilidir? Engellilerin erişilebilirlik sorunlarını çözmek için hangi çalışmalar yürütülmektedir? Engellilerin kamusal alanlara, kamu binalarına ve toplu ulaşım hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmak için ne tür düzenlemeler yapılmaktadır? Okullarda mimari erişilebilirlik sorunları için hangi önlemler alınmaktadır? Bu sorunların çözümü için yaz tatili dönemlerinde özel bir çalışma planlanmakta mıdır? Toplu ulaşım hizmetlerinde devam eden erişilebilirlik sorunlarına yönelik olarak yerel yönetimlerin denetimi sağlanmakta mıdır? Bu sorunların çözümü için hangi adımlar atılmaktadır? Engellilerin erişilebilirlik sorunlarının çözümüne yönelik sivil toplum kuruluşlarıyla ne tür iş birlikleri yapılmaktadır? Bu iş birlikleri hangi alanlarda yoğunlaşmaktadır ve hangi sonuçlara ulaşılmıştır?”

Hibya Haber Ajansı

DEVA Partili Karal’dan Bakan Göktaş’a erişilebilirlik soruları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!