G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,69
GBP40,62
BIST10.000,49
GR. ALTIN2.428,36
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

DEVA Partili Karal, Bakan Kacır’a Yeşil Yol Projesi’nin akıbetini sordu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partili Karal, Bakan Kacır’a Yeşil Yol Projesi’nin akıbetini sordu / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Doğu Karadeniz bölgesindeki 9 ilin yaylalarının birbirine bağlanmasını amaçlayan Yeşil Yol Projesi’nin akıbetini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sordu.

DEVA Partili Hasan Karal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

‘Karadeniz bölgesi zengin bir ekosisteme sahip’

Karadeniz Bölgesinin sadece Türkiye’nin değil, uluslararası ölçekte de koruma değeri yüksek, yer yüzünün en önemli biyolojik çeşitliliğine sahip ekolojik bir alan olarak tanımlandığını belirten Milletvekili Karal, çok sayıda milli park, tabiat parkı, yaban hayatı geliştirme sahası, özel çevre koruma bölgesi, doğal ve kültürel SİT alanını bünyesinde barındıran bölgendeki yayla ve dağların fauna, flora ve habitatlar bakımından zengin bir ekosisteme sahip olduğunu vurguladı.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Karadeniz Bölgesi’ndeki 9 ili kapsayan Yeşil Yol projesi yürütüldüğünü belirten Karal, soru önergesinde ”2011 yılında ilk kez Çevre Düzeni Planı içerisinde yer alan, Danıştay’ın iptal kararı sonrası 2016’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeni bir çevre düzeni planı ile tekrar yürürlüğe konulan Yeşil Yol projesi ile Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin'deki yayla yollarının ve turizm merkezlerinin üst kattan birbirine bağlanmasının amaçlandığı belirtilmiştir. Yerli ve yabancı turistlerin Samsun'dan Artvin'e kadar daha konforlu ve güvenli ulaşım sağlamaları hedeflendiği belirtilen projede 2 bin 645 kilometre yol yapımı ve iyileştirilmesinin planlandığı, ayrıca yol güzergahındaki gerekli turizm altyapısının desteklenerek konaklama tesisi, dinlenme alanları, cephe iyileştirmeleri gibi çalışmalar yapılacağı açıklanmıştır. İlk proje tarihinden itibaren 12 yıl geçmesine rağmen proje henüz tamamlanmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

‘Yeşil Yol Projesi’nin ne zaman tamamlanması planlanmaktadır’

DEVA Partisi Milletvekili Hasan Karal, soru önergesinde DOKAP’ın bağlı bulunduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

“İlk proje tarihinden itibaren 12 yıl geçmesine rağmen Yeşil Yol projesi neden hala tamamlanmamıştır? Samsun’dan Hopa’ya Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak projenin bir bütün halinde sosyal, ekonomik ve ekolojik etkileri değerlendirilmiş midir? Projenin toplam maliyeti ne kadar hesaplanmıştır? Projenin süresinde tamamlanmaması dolayısıyla yaşanan gecikmeden kaynaklı olarak ne kadar maliyet artışı olmuştur? Yeşil Yol projesinin bölge halkına katkısı ne olacaktır? Projenin ne zaman tamamlanması planlanmaktadır?”

 

Hibya Haber Ajansı

DEVA Partili Karal, Bakan Kacır’a Yeşil Yol Projesi’nin akıbetini sordu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!