G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,87
GBP40,77
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.433,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

DEVA Partili Esen’den Bakanlar Yerlikaya ve Tunç’a soru önergeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partili Esen’den Bakanlar Yerlikaya ve Tunç’a soru önergeleri / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen deprem bölgesinde yaşanan aksaklıkları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündemine taşıdı.

DEVA Partili Elif Esen, deprem bölgesindeki kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Esen, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması için TBMM’ye soru önergeleri sundu. Esen, bakanlara AFAD yardımlarını, ikametgâh sorununu, kadına şiddeti, tedbir kararlarını, adliye personelinin barınmasını, nafaka tahsilatlarını ve çocukların velayet hakkını sordu.

İkametgâh sorunu

Esen’in Yerlikaya’ya yönelttiği sorular şöyle:

“Deprem bölgesinde evlerin ağır hasarlı olması sebebi ile adres kayıt sistemi güncellenmemiş ve tebligat konusunda problem yaşanmaktadır. Kamu düzenini ilgilendiren bu konu hakkında düzenleme yapılmış mıdır? Adres kayıt sisteminde geçici barınma merkezlerinin ikametgâh olarak düzenlenmesi konusunda çalışmalar yapılmış mıdır?”

Kadına şiddet

“Deprem bölgesi konteyner ve çadır kentlerde kalan ve şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların güvenliklerinin sağlanması için herhangi bir önlem alınmış mıdır?”

“Deprem bölgesinde kurulan konteyner ve çadır kentlerde yaşayan şiddet mağduru kadınların 6284 sayılı yasa çerçevesinde almış oldukları koruyucu, önleyici tedbirlerin infazı nasıl gerçekleşmektedir? Konteyner ya da çadır kentte yaşayan kişiler için uzaklaştırma kararları nasıl infaz edilmektedir?”

AFAD yardımları

“AFAD tarafından yapılan hane başı destek ödemesi, kira desteği ve taşınma yardımlarına başvurma hakkı, boşanma aşamasında olup yalnız yaşayan kadınlara ve resmi nikahı bulunmayan kadınlara tanınmış mıdır? Bu kadınların hak sahipliği başvuruları kabul edilerek, gerekli maddi destek kendilerine sağlanmış mıdır?”

“AFAD tarafından bu yönde yapılan başvuruların alınmaması veya kabul edilmemesi üzerine mağdur olan kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi adına bir çalışma yapılmış mıdır? Ek destek ödemesi yapılmış mıdır?”

Adalet Bakanı’na sorular

Depremde adliye binalarının da ağır hasar aldığını söyleyen Esen, yargıya ilişkin sorunları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a sordu. O sorular ise şöyle:

“6 Şubat 2023 tarihinden bu yana kaç tane koruyucu, önleyici tedbir başvurusunda bulunulmuş ve kaçına kabul kararı verilmiştir?”

Adliye personellerinin barınması

“Deprem bölgesinde ağır hasar almış adliyelerde çalışan personelin barınma sorunu çözülmüş müdür? Personel için kaç adet konteyner yahut geçici konut tahsisi sağlanmıştır?”

“Deprem bölgesinde hasar gören adliyelerin işleyişi yavaşlamış bu durum işlerin aksamasına sebebiyet vermiştir. Bu konuda ek personel ataması yapılmış mıdır ya da yapılması planlanmakta mıdır?”

Nafaka tahsilatları

“Deprem bölgesinde bulunanlar lehine hükmedilen tedbir ve iştirak nafakalarının tahsilatında herhangi bir aksama veya gecikme yaşanmış mıdır? Nafaka tahsilatları ne şekilde yapılmaktadır?”

Çocukların velayet hakkı 

“Deprem bölgesinde bulunan çocukların velayet hakkı kendisinde olmayan ebeveyni ile kişisel ilişki kurma hakkı ne şekilde ve hangi koşullar altında gerçekleşmektedir?”

Hibya Haber Ajansı

DEVA Partili Esen’den Bakanlar Yerlikaya ve Tunç’a soru önergeleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!