G-CV0ZL47F6D
USD32,51
EURO34,92
GBP40,77
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.433,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Denizi olmayan şehir Kahramanmaraş’ta balık festivali

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizi olmayan şehir Kahramanmaraş’ta balık festivali / Haberin Peşinde Urfa

KAHRAMANMARAŞ – 10.09.2022 – Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği tarafından organize edilen 3. Geleneksel Balık Festivali başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, etkinlikte yaptığı konuşmada, kentte yıllık 7 bin 500 ton alabalık üretildiğini ve 21 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

Bilir, su kaynakları bakımından son derece önemli bir potansiyele sahip olan Kahramanmaraş’ın 22 akarsu kaynağına ve 24 durgun su yüzeyine sahip. olduğunu belirterek, balıkçılık kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla 52 işletmeye yetiştiricilik onayı verildiğini bildirdi.

Bu işletmelerde yıllık 7 bin 500 ton alabalık üretimi yapıldığını aktaran Bilir, ”Ayrıca ilimizde bu alanda yaklaşık bin kişiye istihdam sağlanıyor. Başta Rusya ve Almanya olmak üzere 21 ülkeye balık ihraç ediyoruz. Bu da ilimize ciddi oranda döviz getirisi sağlıyor. Adana, Ankara, Osmaniye ve Kayseri’ye de ciddi oranda balık satışı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Denizi olmayan şehir Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, ”Denizi olmayan şehir Kahramanmaraş” sloganıyla çıktıkları yolda, bu yıl balık festivalinin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Balığı ve balıkçılığı önce Türkiye’ye, sonra da tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini belirten Sarı, festivale destek verenlere teşekkür etti.

”Kahramanmaraş’ın sularında yetişen balıklar çok daha lezzetli”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ise Kahramanmaraş’ın birçok sektörde öncü şehir olduğunu bildirdi.

Denizi olmayan bir şehirde balıkçılığın ön plana çıkmasının ve ihracatının yapılıyor olmasının son derece kıymetli olduğunu anlatam Güngör, ”Elma, ceviz, kiraz, çilek gibi ürünler Anadolu topraklarında birçok yerde yetişiyor. Ancak bu gibi ürünler Kahramanmaraşımızın eşsiz coğrafyası, toprağı, havası ve suyuyla birleşince çok daha lezzetli bir aroma kazanıyor. Aynı şekilde şehrimizin sularında yetişen balıklar da çok daha lezzetli oluyor.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Denizi olmayan şehir Kahramanmaraş’ta balık festivali

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!