G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı’nda kupalar sahiplerini buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı’nda kupalar sahiplerini buldu / Haberin Peşinde Urfa

AKPA Kimya sponsorluğunda gerçekleşen TAYK – Deniz Harp Okulunun 250’nci Kuruluş Yılı ve 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışında kupalar 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 19:30’da başlayan yoğun ilgi ve katılımın olduğu ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Sayın İbrahim Özdem Koçer tarafından işaret fişeğiyle Çengelköy’de 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 12:05’te başlayan AKPA Kimya sponsorluğunda, TAYK –52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 12:00’da Turgutreis/Bodrum’da sona erdi. Bu yıl 37 teknenin katıldığı ancak 35 teknenin bitiş çizgisine ulaştığı zorlu yarışta yarışmacılar mola vermeden, tek etaplı olarak 400 deniz mili mesafesini aşarak bitiş çizgisine ulaştı. Yat yarışının en önemli özelliği ise uluslararası yarış statüsünde olması, tek yarışla iki boğaz, iki denizi aşan dünyada bu yarışa benzer böyle bir yarışın olmamasıdır. Türkiye’nin en prestijli, uzun rotalı, AKPA Kimya Sponsorluğunda düzenlenen TAYK – 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışına yurtdışından katılım da oldukça yoğundu. 400 deniz mili mesafeli böylesine zor bir yarışın bitiş çizgisine ulaşabilmek, yarışı tamamlaya bilmek yarışmacılar için oldukça önemli ve zorlayıcı. Yarış süresince yapılan canlı bağlantılarda yarışmacılar, yaşadıklarını yarışı heyecanla izleyenlere aktardılar. 15 – 18 Temmuz tarihleri boyunca yarışa olan ilginin artarak devam etmesi ve zorlu yarışta hangi takımların ilk bitiş çizgisine ulaşacağı yarışı izleyenlerde merak ve heyecanı artırdı. 

Deniz Harp Okulunun 250’nci kuruluş yılına özel selamlama

Deniz Harp Okulunun 250’nci kuruluş yılı olması dolayısıyla bu yıl yarışta bir değişiklik olarak başlangıçtan sonra yarışçılar Marmara denizini çıkmadan önce Heybeliada’ya geçerek eski Deniz Harp Okulu’na ve Türk Deniz Kuvvetlerine selamlama gerçekleştirdiler. 37 teknenin kayıt yaptırdığı yarışta tekneler tek etaplı olarak mola vermeden yarışı tamamladı. 

Türkiye’nin en prestijli yarışında kupalar görkemli ödül töreniyle sahiplerini buldu 

AKPA Kimya sponsorluğunda TAYK – 52’nci Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışının ödül töreni 18 Temmuz 2023 Salı günü saat 19:30’da Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu’nun sahneye çıkmasıyla başladı. Ödüller TAYK (Türkiye Açıkdeniz Yarışı Spor Kulübü) Genel Müdürü Sayın Can Giray’ın saat 20:00’da açılış konuşması sonrası verilmeye başlandı. Can Giray konuşmasında: “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği ülkemizin kabotaj hakları, bize dünyada hiçbir ülkenin yapamayacağı güzel bir armağan veriyor. Bu yarışın sloganı gibi eğer dünyada bir başka ülke, bir başka coğrafya daha varsa bir yarışın içerisine iki boğaz, iki de deniz sığdırabiliyorsa başka da söyleyebilecek bir şeyimiz yok” şeklinde duygularını ifade etti. AKPA Kimya Genel Müdürü Sayın Kemal Darcan ve Genel Müdür Yardımcısı Sayın Zafer Darcan Türkiye’nin en uzun rotalı, tek etaplı, zorlu yarışında kazanan takımlara ödüllerini vererek takımları tebrik etti ve başarı dileklerini ilettiler. 

 

Hibya Haber Ajansı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı’nda kupalar sahiplerini buldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!