G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Demokrat Partili Altıntaş: “Torba yasadan adaletsizlik çıktı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demokrat Partili Altıntaş: “Torba yasadan adaletsizlik çıktı” / Haberin Peşinde Urfa

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, “İktidar, ekmeği büyütmeyi, büyüyen ekmeği adaletle dağıtmayı becerememiştir.” ifadelerini kullandı.

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamlarla vergi artışlarını da içeren torba yasa hakkında değerlendirmelerde bulunan Altıntaş, memur ve emeklilere yapılan zamların yetersizliğini eleştirerek “Maaşlara her ay zam yapsanız bile, insanlara umutlu bir gelecek vaat edemiyorsunuz.” dedi.

Türkiye'de çözüm bekleyen pek çok sorun bulunduğunu ancak bu sorunları çözmesi gereken siyaset alanının, sorunun odak noktası haline geldiğini ileri süren Altıntaş, yüksek enflasyon ve işe alımlardaki mülakat anlayışının, devlet idaresinde yanlış yönetimin ortaya çıkarttığı 2 temel sorun olduğunu ve bu sorunların her ikisinin de felaket olduğunu vurguladı.

“Torba yasadan adaletsizlik çıktı”

“20 milyon kişi torbadan ne çıkacak diye bekledi, sonuç hüsran. Adaletsizlik çıktı, az çalışanla çok çalışan eşitlendi.” şeklinde konuşan İzmir Milletvekili Altıntaş, iktidarın maaş zammı politikasının, kamu görevlileri arasındaki maaş skalasını, hiyerarşiyi ve kademeyi bozduğunu belirtti. Altıntaş, “Lise mezunu bir teknisyenle, üniversite mezunu bir mühendisin maaşları arasındaki farkla, ortalama bir arabanın deposunu en fazla iki defa doldurabilecek kadar azalmıştır.” diye konuştu.

“İktidar ekmeği büyütmeyi ve adaletle dağıtmayı beceremedi”

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Devletin bekasının arkasına koyabileceğiniz yegane teminat, karnı tok, sırtı pek vatandaştır.” sözlerini hatırlatan DP Milletvekili Haydar Altıntaş, iktidarın ekmeği sürekli büyütmek, büyüyen ekmeği adaletle taksim etmek zorunda olduğunu, ancak hürriyeti ve ekmeği vermekte adaleti çoktan kaybettiğini dile getirdi.

AK Parti iktidarının düzgün bir mali ve ekonomik sistem kuramayıp, devletin kurumları, kuralları ve kurucuları ile kavga ettiğini belirten Altıntaş, “Kendi düşüncelerinizi kural yerine koyarak, ülkeyi idare etmeye kalkıyorsunuz. Hayatın ve ekonominin doğal akışına aykırı hareket etmenin ceremesini halk ödüyor.” şeklinde konuştu.

“Krizin sebebi dış güçler değil kötü yönetimdir”

İzmir Milletvekili Altıntaş, ekonominin durumunun harabeye döndüğünü iddia ederek, şunları kaydetti:

“Sebebi dış güçler değil, keyfi ve kötü yönetimdir. Kanunların tartışılmasını önlemek için, torba kanun olarak önümüze getiriyorsunuz.  Bu kanun Meclis’in yasama hakkını kısıtlıyor. İktidar, kendi kafasına göre çıkarmak istediği yasaları önce heybeye koyuyor, sonra bazılarını torbaya koyup yasalaştırıyor.”

Hibya Haber Ajansı

Demokrat Partili Altıntaş: “Torba yasadan adaletsizlik çıktı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!