G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Daha Fazla Uyumak İçin 6 Sebep

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha Fazla Uyumak İçin 6 Sebep / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Daha Fazla Uyumak İçin 6 Sebep makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Dengeli, besleyici bir beslenme programı ve egzersizin sağlığımızı geliştirmek için çok önemli olduğunu biliyoruz. Uyku da aynı şekilde sağlığımızı korumak için çok önemlidir.

Yetersiz uyku uyumanın nelere yol açabileceği aşağıdaki maddelerde açıklanmıştır. Keyifli okumalar.

1.Kilo Korumanıza veya Kilo vermenize Yardımcı Olabilir

Uyku ihtiyaçları kişiden kişiye göre değişse de çoğu yetişkin gecelik 7 ila 9 saat arası uykuya ihtiyaç duyar. Yetersiz uyumak, kilo alma ile ilişkilidir. Uyku yoksunluğu iştahınızı arttırabilir ve daha fazla kalori almanıza neden olabilir. Özellikle, şeker ve yağ oranı yüksek yiyecekleri yeme olasılığınız daha yüksektir.

2.Konsantrasyonu ve üretkenliği arttırabilir

Uyku, beyin fonksiyonları için çok önemlidir. Konsantrasyon, üretkenlik ve performansın tümü uyku yoksunluğundan olumsuz etkilenir.

Yapılan çalışmalarda yeterince uyumak çocuklarda, ergenlerde ve genç yetişkinlerde akademik performansı arttırabilir. Yetersiz uyku, beyin fonksiyonlarını ve karar verme becerilerini bozabilir.

3.Atletik Performansı Arttırabilir

Yeterli uykunun motor becerileri, reaksiyon süresini, kas gücünü, kas dayanıklılığını ve problem çözme becerilerini geliştirebileceği bilinmektedir. Yetersiz uyku, yaralanma riskini arttırabilir ve egzersiz yapma motivasyonunuzu azaltabilir.

4.Tip 2 Diyabet Riskini Azaltır

Yeterli uyumak, tip 2 diyabet ve insülin direnci gelişme riskini azaltır.

Bir milyondan fazla katılımcıyla yapılan 36 çalışmanın analizi, 5-6 saatten az uyuyan bireylerde tip 2 diyabet riskini %48 arttırdığı gözlemlenmiştir. Ayrıca yetersiz uyku, yüksek obezite, kalp hastalığı ve metabolik sendrom geliştirme riski ile ilişkilidir. Bu faktörler de diyabet riskini arttırır.

5.Bağışıklık Sistemini Destekler

Yetersiz uyku uyumak bağışıklık sistemini etkiler. Yapılan bir çalışma, günde 5 saatten az uyuyan katılımcıların, 7 saatten fazla uyuyanlara kıyasla soğuk algınlığı geçirme olasılığı 4,5 kat daha fazla olduğunu göstermiştir.

6. Yetersiz Uyku, Artan İnflamasyonla Bağlantılıdır

Uyku, merkezi sinir sistemimizin düzenlenmesinde önemli bir rol oynar. Uyku bozukluğu, daha yüksek inflamasyon (iltihaplanma) seviyeleriyle bağlantılıdır. Zamanla bu durum; kalp hastalığı, depresyon ve Alzheimer hastalığı gibi kronik durumlar geliştirme riskini arttırabilir.

Daha Fazla Uyumak İçin 6 Sebep

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!